Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ο Δήμος Δελφών στηρίζει Pindus Trail !

 

 

 

 

Σύντομα θα ανακοινωθούν όμορφα πράγματα που θα αλλάξουν τον ορειβατικό Τουριστικό χάρτη, τοποθετώντας του Δελφούς  και τα βουνά της Φωκίδας στην θέση που τους αξίζει,  δίνοντας πνοή σε ότι μέχρι σήμερα θεωρούσαμε εγκαταλειμμένο…  !

 περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.facebook.com/PindusTrail

 

 

Στην φωτογραφία ο Δήμαρχος Δελφών Παν. Ταγκαλής με την Αντιδήμαρχο Άμφισσας Νικ. Λουπάκο μαζί με την ομάδα του PINDUS TRAIL 

 

Άμεση βοήθεια από την πρώτη κιόλας στιγμή παρείχε ο Δήμος μας τόσο σε υλικά όσο και σε λειτουργικά θέματα στους εθελοντές της pindus trail .Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση - ενημέρωση με την τοπική κοινωνία όσο και με τους ντόπιους επιχειρηματίες αλλά με επαγγελματίες του Τουρισμού.

Η αρχή μιας σημαντικής -  και για τις δύο πλευρές - συνεργασία μόλις ξεκίνησε....


Μύρκας


Την Κυριακή που μας πέρασε συμπληρώσαμε ένα μήνα παραμονής στο δασικό χωριό της Καψίτσας, ως εθελοντές.
Με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Δελφών και του δασαρχείου Άμφισσας παραμείναμε φιλοξενούμενοι να υποδεχόμαστε τους φίλους εθελοντές καθημερινές και Σαββατοκύριακα φροντίζοντας να μη λείψει κάτι από την βάση εθελοντισμού, καθώς η εγκατάσταση βρίσκεται εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια και δεν διαθέτει ρεύμα & νερό.
Παρόλα αυτά η στάση και συνεισφορά των τοπικών φορέων ήταν και εξακολουθεί να είναι εξαιρετική διευκολύνοντας το ήδη απαιτητικό πλάνο υλοποίησης της πολυήμερης διοργάνωσης.
Παραμείναμε και συνεχίζουμε προκειμένου να καλύψουμε όλο το φάσμα των εργασιών αποκατάστασης στο 2ο ημερήσιο τμήμα του μονοπατιού μήκους 19χλμ, που πρόκειται σύντομα να συνδέσει πεζοπορικώς την πόλη της Άμφισσας με τη δασική ζώνη, στις ανατολικές απολήξεις της Γκιώνας δίνοντας πρόσβαση για αμφίδρομη μετακίνηση από και προς το Δασικό χωριό, το Προσήλιο και τη Βίνιανη στην έξοδο της Ρεκάς.
Οι εργασίες καθαρισμού, διαμόρφωσης και προ-σήμανσης, κάλυψαν μέχρι σήμερα το 50% του μήκους της διαδρομής, ενώ οι δράσεις συνεχίζονται με ρυθμό.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι εργασίες προχωρούν δίχως αμοιβές εργαζομένων, παρά μέσω της εθελοντικής προσφοράς μελών της Terra Pindus και δεκάδων πολιτών, που στήριξαν την προσπάθεια με χαρά καταφθάνοντας από διάφορες περιοχές της χώρας για να ενισχύσουν το σκοπό.
Για τις επόμενες 4 εθελοντικές προσκλήσεις των Π,Σ,Κ του Νοεμβρίου, όπως και λίγο αργότερα το Δεκέμβρη, η ομάδα θα μεταβαίνει από το δασικό χωριό στον όγκο των Βαρδουσίων προχωρώντας σε εργασίες πεδίου για την καλύτερη προετοιμασία τους, ενώ τις καθημερινές θα συνεχίζονται οι δράσεις ολοκληρώνοντας τμήματα του μονοπατιού στις περιοχές των Δελφών και της Άμφισσας.
Ακολουθήστε μας στις επόμενες ενέργειες εθελοντισμού:
5-6-7 /11: Κάτω Μουσουνίτσα (κατασκήνωση & κλειστός χώρος στο παλιό σχολείο)
12-13-14/11: Αθανάσιος Διάκος (κατασκήνωση & κλειστός χώρος στο παλιό σχολείο)
19-20-21/11: Καταφύγιο Βαρδουσίων (ΠΟΑ)
26-27-28/11: Αρτοτίνα (κατασκήνωση & κλειστός χώρος σε σπίτι)































4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά τα γιάπικα, αλλά με την επέκταση του σχεδίου πόλης στην Ιτέα τι γινεται ρε δημαρχάρα???
Δεν έχετε υποχρέωση να φτιάξετε τουλάχιστον τους δρόμους?

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μια προσπάθεια δημιουργίας κ ανάδειξης μονοπατιών.
Ενα πολύ μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους που συνεισφέρουν! Αλλά τα μονοπάτια μένουν ζωντανά όταν περπατιούνται και δυστυχώς η στάση ζωής όλων μας, μας κρατάει μακριά από αυτά. Φοβάμαι μήπως πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια όταν τα μονοπάτια δασώσουν.
Χθες ακολουθώντας το (όπως
φαίνονταν πρόσφατα) σηματοδοτημένο μονοπάτι Ε4 από '51 πρός Άμπλιανη-Δροσοχώρι-Αγόριανη καταλήξαμε σε αδιέξοδο επειδή είχε δασώσει, πολύ πριν ακόμα φτάσουμε στα ταμπούρια της Άμπλιανης!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ενδειαφερόσουν έτσι κ για το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας........

Ανώνυμος είπε...

Πάμε Πίνδο ;