Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

REAL NEWS: ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ!


Στη δημιουργία 20 νέων κέντρων συνολικά σε όλη τη χώρα προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον διπλασιασμό των θέσεων φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, στοχεύοντας στη δημιουργία συνολικά 20 νέων δομών σε οκτώ περιφέρειες.
Ένα από αυτά, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Real News», θα είναι και στην Άμφισσα!
Πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων, σύμφωνα με την «Real News».
Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.
Βασική παράμετρος για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος ο τερματισμός της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.
Έτσι, για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Αμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ηπειρο (Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).
Περισσότερα στην εφημερίδα «Real News».

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπουγάς που είναι;;τι κάνει για το νομό;;;

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά στα Αγαρηνα σκυλιά.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε τι γίνετε στη Μόρια για να ξέρετε τι θα γίνετε στα Σάλωνα.δε θα τολμήσετε να βγαίνετε από τα σπίτια σας.ενας νησιωτης

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα γιατί τους φέρνουν στην Άμφισσα υπάρχει και στην απάντηση του γιατί δεν τους πάνε στην Μύκονο. Κάπου πρέπει να τους πάνε. Τα παραμεθόρια νησιά κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή και απο μία επίθεση απο τους Τούρκους και ο πληθυσμός τους είναι πολύ μικρός για να τους κρατήσουν εκεί. Στις κοσμοπολίτικες και παραγωγικές πολυπληθής περιοχές της Ελλάδας κανείς δεν θέλει να τους χαλάσει το ρυθμός τους. Η Άμφισσα είναι μια χαρακτηρισμένη μεταλλευτική πόλη με όλο και λιγότερο πληθυσμό που ούτως ή άλλως είναι αποθήκη γύφτων που έχουν όλες τις ευκαιρίες και την ανοχή αλλά αρνούνται κατ ' επιλογή την ενσωμάτωση στον κυρίαρχο τρόπο ζωής και μέσα σε αυτούς ανθίζουν και βασιλεύουν κλέφτες και ναρκέμποροι χωρίς κανένας να παραπονιέται. Κάποιοι στηρίζουν παρασκηνιακά την κατάσταση και κανείς δεν παραπονιέται. Κάποιοι κοροιδεύουν κάποιους αγαθούς , μην πω βλάκες, για δήθεν πανεπιστήμια. Αλλά ότι σχολή και να φέρουν δεν υπάρχουν φοιτητές που να ενδιαφέρονται να έρθουν. Στο Νοσοκομείο , προσεχώς πολυδύναμο κέντρο υγείας, ανοίγουν θέσεις για γιατρούς και δεν έρχεται κανείς, προτιμάνε να φεύγουν για το εξωτερικό. Χαρακτηρίζουν όλη της περιοχή χωματερή για όσες δραστηριότητες δεν θέλει κανένας στον τόπο του και που αποκλείουν κάθε πιθανότητα για ανάπτυξη οποιασδήποτε μορφής τουρισμού και ο ντόπιος πληθυσμός σιωπά και ψηφίζει πάλι τους ίδιους και τους ίδιους. Και καλά τους ψήφισες ακόμα μία φορά γιατί είσαι αγαθός, ίσως ολίγον βλάκας, ίσως αγράμματος, ίσως κατατρεγμένος απο την ζωή που να προλάβεις να σκεφτείς και να καταλάβεις. Τα άλλα τα χάλια σου; Τόσες κινήσεις υποβάθμισης και απαξίωσης του τόπου σου; Το ότι σε έχουν χαρακτηρίσει χαβούζα του έσχατου είδους δεν το κατάλαβες και δεν αντιδράς αλλά τώρα σου πέφτει βαρύ; Θα σου φταίξουν οι δύσμοιροι πραγματικά κατατρεγμμένοι απο την ζωή, που και εκεί υπάρχουν κακοί και παραβατικοί όπως και στους γύφτους όπως και στην τοπική κοινωνία , όπως και σε κάθε κοινωνία, σε χαλάει; Και εσύ Ελληνάρα μου που είσαι υπερήφανος και δεν ψάχνεις δικαιολογίες για τα χάλια σου, το ότι οι ανεμογεννήτριες των νεοναζί έπνιξαν τον σταυρό της σφαγής του Διστόμου και καταδίκασαν το χωρίο στην ερήμωση που δεν πέτυχαν με την σφαγή δεν σε χάλασε; Ξεκίνα να αντιδράς όταν σε βιάζουν, και ίσως κερδίσεις το δικαίωμα να αντιδράς όταν ίσως , μάλλον,μπορεί να σε βρίζουν. Αλλιώς σου αρέσει και όποτε θέλουν κοινωνία ψοφίμι ή μαζόχα, σε εσένα θα έρχονται. Κάνε κάτι ουσιαστικό αν δεν περνάς καλά. Για αρχή σήκωσε το ανάστημά σου στους γραβατοφόρους με τουπέ που προσκυνάς μέχρι σήμερα και κερδοσκοπούν απο την απαξίωση του τόπου σου αν θές να μην αντιμετωπίζουν όλοι οι υπόλοιποι τον τόπο σου σαν απαξιωμένο.Αλλιώς στην τρύπα σου και ράψτο.

Ανώνυμος είπε...

Προετοιμαστείτε για άλλον έναν τσαντιρομαχαλά. Θα τους βάλουν τους ανθρώπους σε τσαντιρομαχαλά για να τους κάνουν να σιχαθούν τη ζωή τους για να ακούνε Ελλάδα και να λένε όχι θέλω να φύγω.


@12:09
Νησιώτης; Από ποιο νησί και βρέθηκες να γράφεις στο ΚΑΡΤΕΡΙΑ;
Μπας και είσαι από το "Νησί" πριν τη Κακανού;

@8:04
Όξω ρε Σταυροφόρε. Όξω ρε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κοπανε 10.58 μπορεί κάποιος άτομο να έχει γεννηθεί σε σε νησί κ να έρθει στο τοπο σας για δουλεια.γινετε κ αυτό καμιά φορά ξέρεις.αν φτάνει το μυαλό σου ως εκεί να το γνωρίζεις.αλλα θα είναι ακατοίκητο το πάνω σου κεφαλ

Ανώνυμος είπε...

@11:14μμ
Μάλλον είσαι από κάποιο νησί που δεν βγαίνουν έξω από το σπίτι και έτσι δεν μαθαίνουν στοιχειώδης κοινωνικούς τρόπους. Παραμένουν δηλαδή αγενείς και φοβικοί. Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου.

Όσο και να ουρλιάζετε κάποιοι σαν κι εσένα, αυτός ο τόπος εδώ είναι γεμάτος ήλιο και φως και δεν έχουμε κανένα φόβο να βγούμε από το σπίτι μας. Ούτε τώρα, ούτε στην κατοχή το '40, ούτε στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Στη Φωκίδα έχει κρυφτεί ο ήλιος εδώ κ καιρό.κ τα χειρότερα έρχονται με κατι ψηφοφόρους σαν εσενα

Ανώνυμος είπε...

o Mπουγας με τον Ταγκαλη και τον Σπανο τι κανουν;;;; βγαζουν φωτογαφιες στο facebook και κανουν πολιτικη του διαδικτυου;;; ντροπη τους!!!! αν ερθουν μεταναστες στη φωκιδα αυτο θα εχει την ανοχη των μπουγα ταγκαλη και σπανου και θα γραφτουν στην ιστορια για την προδοσια τους. ειναι που η νδ και τα στελεχη της κεντρικα και αυτοδιοικητικα λεγανε κανεις μεταναστης δε θα μεινιε θα γινουν κεντρα προαναχωρισης και θα φευγουν. απλα ντροπη στη νδ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο 2.50

Ανώνυμος είπε...

Sε έναν κααταχρεωμενο Δήμο Δελφών θα τους τάξουν λίγα ευρώ κ θα δεχτούν το χον σποτ δίχως αντίδραση.κ θα μας λένε ότι το κάνουν για το καλό μας