Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Δελφών : Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου - Συνολικό σχέδιο για το Γαλαξίδι με βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ             ΑΜΦΙΣΣΑ 27.02.2020
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ  
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά  
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα 
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 13/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Τον προϋπολογισμό του 2020 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου ψήφισε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, θέτοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθούν οι παρεμβάσεις στην περιοχή, αποτελώντας στην ουσία, όπως κατέστησαν σαφές οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής, τμήμα ενός συνολικού σχεδίου που θα εκπονηθεί για το Γαλαξίδι. 
Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. κ. Ανδρέας Καρακώστας αναφέρθηκε καταρχάς στους τρεις άξονες προτεραιοτήτων που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και οι οποίοι στοχεύουν: 
Στην ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και την περαιτέρω ενδυνάμωση-ανάπτυξή τους ώστε να μπορεί πλέον το Γαλαξίδι να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του. 
Στη διασφάλιση αλλά και τη σταδιακή αύξηση των εσόδων, μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. 
Στην οριστική αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων που υπάρχουν στην Ζώνη εντός και εκτός λιμένων Γαλαξιδίου μέσω της σύνταξης ενός Διευρυμένου Σχεδίου - Master Plan που θα αντιμετωπίζει συνολικά τις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας.
«Ο Προϋπολογισμός του 2020 αποτελεί το εχέγγυο ότι ως Ομάδα έχουμε απόλυτη συνείδηση τόσο των ευθυνών μας όσο των μεγάλων αναγκών που έχει η περιοχή», σημείωσε ο κ. Καρακώστας, κάνοντας ακολούθως αναφορά σε επιμέρους παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί. Συγκεκριμένα τόνισε πως: 
• Αποκαθίστανται διαπιστωμένα προβλήματα συντήρησης του υφιστάμενου εξοπλισμού, ενώ υπάρχει ρητή πρόβλεψη περαιτέρω ενίσχυσή τους με την σταδιακή, χρηματοδοτούμενη με ίδια κεφάλαια, αντικατάσταση των σημερινών Pilar (παροχής νερού και ρεύματος) με σύγχρονα ψηφιακά.
• Διασφαλίζονται με ηλεκτρονικά μέσα τα έσοδά του, προσβλέποντας στην σταδιακή αύξησή τους μέσω της ορθολογικής διαχείρισης της Ζώνης Λιμένα, αλλά και της Χερσαίας Ζώνης.
• Ενισχύονται αποτελεσματικά οι δυνατότητες πρόσδεσης και ασφαλούς φιλοξενίας περισσότερων τουριστικών σκαφών και στα δυο λιμάνια του Γαλαξιδίου με πρόβλεψη εγκατάστασης, τριών εποχικών πλωτών προβλητών και όχι μόνο.
• Μπαίνουν οι στέρεες βάσεις για την σταδιακή μετατροπή της υφιστάμενης πύλης εισόδου, σε μια σύγχρονη και ασφαλή υποδομή για τους από θαλάσσης ορμώμενους επισκέπτες μας, αφενός αποδεικνύοντας τον σεβασμό μας στο Περιβάλλον και στην Πράσινη Ανάπτυξη και αφετέρου αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ιστορικής ναυτοπολιτείας.
• Αντιμετωπίζονται οριστικά ζητήματα που σχετίζονται με την ευταξία της Χερσαίας Ζώνης, όπως οι πρόχειρες κατασκευές έμπροσθεν των καταστημάτων και η μετατροπή της παραλιακής οδού σε μια φιλική προς τον ποδηλάτη και τον περιπατητή οδό ήπιας κυκλοφορίας.
Π. Ταγκαλής: «Συνολικός ο σχεδιασμός του Γαλαξιδίου» 
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής ξεκίνησε τη δική του τοποθέτηση με αναφορά στα πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης του Δ.Λ.Τ. τονίζοντας πως κατέβαλε πολλές προσπάθειες για την επίλυση ή τη δρομολόγηση λύσεων, στα πολλά ζητήματα ομολογουμένως ζητήματα που είχε υπό την αρμοδιότητά της. «Εμείς αναγνωρίζουμε το έργο της, όπως το αναγνωρίσαμε ως παράταξη και κατά τη διάρκεια της θητείας της στηρίζοντας εμπράκτως το σύνολο των ενεργειών που ανέπτυξε για το καλό του τόπου», είπε ο κ. Ταγκαλής, σημειώνοντας επίσης πως χρέος της νέας Διοίκησης και του Δήμου είναι αυτή η προσπάθεια να κεφαλαιοποιηθεί, να εξελιχθεί και να προστεθούν  πάνω της όλες εκείνες οι ενέργειες που θα ανεβάσουν το επίπεδο του Γαλαξιδίου ως προς τις υποδομές και τις υπηρεσίες του. 
«Ο Δήμος, η σημερινή δημοτική αρχή και η νυν διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο, τους φορείς της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους, από κοινού θα σχεδιάσουν το αύριο της περιοχής μέσω ενός master plan που θα λάβει υπ’ όψιν του και τις υπόλοιπες ανάγκες της πόλης, όπως είναι για παράδειγμα η κίνηση των οχημάτων και η στάθμευση», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Δελφών, καταλήγοντας: «Το Γαλαξίδι θα μελετηθεί ως όλον από εμάς, με ένα σύνολο κομματιών που το κάθε ένα θα είναι τμήμα ενός παζλ με συνέχεια, συνοχή και συγκεκριμένες στοχεύσεις. Είναι πολιτική μας απόφαση αυτός ο τρόπος σχεδίασης, στον οποίο θα καταλήξουμε όλοι μαζί, στο ίδιο τραπέζι. Έτσι στη συνέχεια και στην πορεία του χρόνου θα κληθούμε να υλοποιήσουμε τις σχεδιασμένες και αποφασισμένες παρεμβάσεις μας, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στη θέση της διοίκησης και ποιος όχι. Το Γαλαξίδι όμως θα έχει μπει σε μία ρότα και θα ξέρει που βαδίζει». 


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: