Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Άνω κάτω η Πολύδροσος: «Να έρθει ο Συμεών στη Φωκίδα και να πάει ο Θεόκτιστος στη Φθιώτιδα». (video)



Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δηλώνουν οι κάτοικοι στο Πολύδροσο προκειμένου να πείσουν τον μητροπολίτη Φωκίδας να αναιρέσει την απόφασή του και να μην μεταθέσει τον ιερέα του χωριού.

Σε σκληρό ύφος η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας


Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συγκέντρωση και η αγανάκτηση ξεχείλιζε από τα στόματα όλων μικρών και μεγάλων. Ο μητροπολίτης Θεόκτιστος αποφάσισε να μετακινήσει τον παπα-Κώστα ως «αντιπαραγωγικό». Χαρακτηρισμό που δεν δέχεται ούτε ο ίδιο αλλά ούτε οι κάτοικοι του Πολυδρόσου και δηλώνουν στο πλευρό του παπά τους που έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στην περιοχή τους.

Τον λόγο στην λαϊκή συγκέντρωση πήρε και ο ίδιος ο παπα- Κώστας ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η μετακίνησή του γίνεται για οικονομικούς λόγους και μετά την άρνησή του να καταβάλει χαράτσια που επέβαλε η μητρόπολη στη μικρή ενορία του που με δυσκολία από το παγκάρι μπορεί να καλύψει τα έξοδά της.

Το γεγονός ότι ο μητροπολίτης αρνείται να δεχτεί άμεσα τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αφού δηλώνει απασχολημένος μέχρι τα Χριστούγεννα, έχει εξαγριώσει τους κατοίκους , ενώ έντονες διαμαρτυρίες και επιστολές ετοιμάζουν και οι κάτοικοι σε Μαριολάτα και Λιλαία που καλούνται επίσης να αλλάξουν ιερέα λόγω της μετακίνησης του πάτερ Κωνσταντίνου Πλιάτσικα, μιας και σύμφωνα με την απόφαση ο ιερέας του Πολυδρόσου θα μετακινηθεί σε Λιλαία και Αποστολιά, ο παπά Θανάσης που είναι τώρα στη Μαριολάτα πρέπει να πάει στο Πολύδροσο και τέλος η καραμπόλα συμπληρώνεται με τον ιερά της Λιλαίας που μετατίθεται στη Μαριολάτα.

ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΦΟΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ἡ Ἱερά Μητρόπολή μας πληροφορηθείσα τά ὅσα συμβαίνουν σχετικά μέ τόν αἰδ. π. Κωνσταντίνο Πλιάτσικα ἀδυνατεῖ νά κατανοήσει τούς σκοπούς καί τίς προθέσεις ὅσων προκαλοῦν τόν θόρυβον αὐτόν καί εὔχεται καί ἐλπίζει στήν αὐτοσυγκράτηση καί τήν ἡρεμία ἑν μέσω τῆς Ἁγίας Τεσσαρακοστῆς τῶν Χριστουγέννων. Ἐπιφυλασσόμενοι γιά τήν ἄσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος διά τήν διαφύλαξιν ἡμῶν ἀπό κακόβουλες καί συκοφαντικές επιθέσεις.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε αποστάσεις που έχουν οι κοινότητες μεταξύ τους και βγάλτε συμπέρασμα εάν ο κακός χαμός γίνεται για αυτό.

Σουβάλα - Λιλαία = 3.5χλμ (6λεπτά με το αμάξι)
Σουβάλα - Μαριολάτα = 6.9χλμ (9λεπτά με το αμάξι)
Σουβάλα - Αποστολιάς = 19.2χλμ (23λεπτά με το αμάξι)


Μιλάμε για αποστάσεις που τις κάνεις με τα πόδια.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι τελείως άσχετη με τις συγκεκριμένες περιοχές και δεν ξέρω λεπτομέρειες.Θα ήθελα όμως να ενημερωθώ γιατί η ανακοίνωση της μητρόπολης "αδυνατεί να κατανοήσει τους σκοπούς" μου φαίνεται περίεργη.οι άνθρωποι ζητούν μάλλον μόνο τον ιερέα τους πίσω.τιποτα παραπάνω.απειλητικη και στείρα ανακοίνωση, τίποτα άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έπιασε τους οικονομικούς στόχους το παγκάρι του ιερέα.
Προφανώς έχει πρώτα το προσκυνητάρι και μετά το παγκάρι....