Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Καβάλα: Πώς εξιχνιάστηκε η «ληστεία» των 4,2 εκατ. ευρώ - Θαμμένα και σε κρυψώνες τα χρήματα

Λεπτομέρειες για τη σκηνοθετημένη ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία
'Όλες οι φωτό είναι από την Ελληνική Αστυνομία 




Περισσότερα στοιχεία για τη σκηνοθετημένη ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ στην Καβάλα έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία μαζί με φωτογραφίες από τις κρυψώνες όπου μέρος του ποσού εντοπίστηκε.    

Μια σκηνοθετημένη ληστεία που θα μπορούσε κάλλιστα ν' αποτελέσει κι ένα σενάριο καλογυρισμένης αστυνομικής ταινίας τελικά αποδείχτηκε ότι είχε πολλά σκηνοθετικά κενά και παραλείψεις, με τους δημιουργούς και πρωταγωνιστές να βρίσκονται τελικά εκτεθειμένοι απέναντι στις ίδιες τους τις πράξεις. Οι άντρες του τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας αντιλήφθηκαν προφανώς από νωρίς τα λάθη αυτής της σκηνοθετημένης ληστείας στα περίχωρα της Καβάλας που αν δεν είχε εξιχνιαστεί θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ με πολλές προεκτάσεις.   

Ωστόσο, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη ληστεία σε υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, οι αστυνομικές Αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση που ομολογουμένως προκάλεσε πληθώρα ερωτηματικών κάτω από τις συνθήκες που έγινε αφού περιελάμβανε μέχρι και την υποτιθέμενη απαγωγή ενός μικρού παιδιού. Μετά από στενή παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων με τη ληστεία, οι αστυνομικές Αρχές άρχισαν σταδιακά να συνδέουν τα κομμάτια του παζλ και αρκούσε μόνο να βρεθούν τα κλεμμένα χρήματα για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες τους και βέβαια να καταρριφθούν οι ισχυρισμοί, όσων εμπλέκονταν σε αυτήν, περί απαγωγής και καταβολής λύτρων.   

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τρεις άντρες ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, οι οποίοι ήταν οι δυο ληστές και ο διευθυντής του υποκαταστήματος Καβάλας μεγάλης εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης. 





Η σκηνοθετημένη ληστεία   
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2019, όταν συμφώνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας φύλαξης, δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του υπό την απειλή όπλου, και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Εκείνος, που ήταν διαζευγμένος, πίστεψε πως το 5χρονο κοριτσάκι κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Όπως είπε, οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου.   

Μέσα στην εταιρεία τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ' όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4.200.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν. Ο ιδιοκτήτης είχε υποστηρίξει τότε ότι τον άφησαν δεμένο και εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια, έκπληκτος ο 43χρονος επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε απαγωγή της κόρης του και κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία. Ο επιχειρηματίας είχε πει ακόμα στις αστυνομικές Αρχές πως είχε παραλάβει τα χρήματα από πελάτες του την Παρασκευή με σκοπό να τα φυλάξει και να τα καταθέσει στις τράπεζες τη Δευτέρα.   

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ΑΜΘ, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και συμπλήρωσε ότι «από την πρώτη στιγμή των ερευνών είχαν τεθεί δυο στόχοι, πρώτος ήταν η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών και δεύτερος ο εντοπισμός του ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί».   

Ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής επισήμανε ακόμα ότι οι τρεις συλληφθέντες σχεδίαζαν για αρκετό καιρό την ληστεία και στο πλαίσιο αυτό είχαν βρει και τα μέρη όπου θα έκρυβαν το μεγάλο ποσό των 4.200.000 ευρώ. Κατά τη σύλληψη των τριών δραστών οι αστυνομικές αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν το ποσό των 3.395.395 ευρώ, οπότε σύμφωνα με τον κ. Μενεξίδη απομένει να ερευνηθεί το επόμενο διάστημα που βρίσκεται ή αν ξοδεύτηκε το ποσό των 800.000 ευρώ που υπολείπεται. 









Η επιχείρηση της Αστυνομίας   
Την πρώτη αιφνιδιαστική έφοδο οι αστυνομικές αρχές την πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη στο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί ο ένας εκ των τριών δραστών όπου οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα μέσα σε ζαντολάστιχα 500.000 ευρώ. Αμέσως προχώρησαν στις δυο συλλήψεις, του ιδιοκτήτη του συνεργείου και ενός ακόμα ατόμου, οι οποίοι φαίνεται ότι υπέδειξαν στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα λεφτά.   

Την επόμενη μέρα, οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες όπου βρήκαν σχεδόν όλο το ποσό σε μια αποθήκη στο χώρο του συνεργείου, σε μια καταπακτή στην είσοδο του συνεργείου, καθώς και σε ένα σπίτι. Μετά από τις ανακρίσεις των πρώτων συλληφθέντων, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη του πρώην διευθυντή της εταιρίας φύλαξης και κουμπάρου του ιδιοκτήτη του συνεργείου.   

Οι τρεις δράστες τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: