Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΛΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ


Η εικόνα ίσως περιέχει: possible text that says 'Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) N. φωκίδας "Γιάννης Βολίκας" Επχειρούμε Κοινωνηικά Στηρίζουμε Έμπρακτα ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Νομού Φωκίδας Κ.ΑΛ.Ο για όλους! Επιχειρηματικότητα στηρίζει οικονομία www.koispefokida.g gr την κοινωνία και. εσένα! τηλ: 22653 01627 ΕΣΠΑ ησυγχρηματοδότηση Ελλάδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης'
Άμφισσα, 23 Δεκεμβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεματικό Εργαστήρι: Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως χώρος επιχειρησιακής δράσης, κοινωνικής δικτύωσης και εργασιακής ένταξης


          Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το θεματικό εργαστήρι με θέμα: «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως χώρος επιχειρησιακής δράσης, κοινωνικής δικτύωσης και εργασιακής ένταξης». Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ Άμφισσας απευθυνόμενο στους σπουδαστές,  κατόπιν έγγραφης αίτησης του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Ν. Φωκίδας και  σκοπός του ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών  για τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται μέσω  της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μέσω της δημιουργίας ΚοινΣΕΠ όλων των κατηγοριών, ένταξης, κοινωνική φροντίδας καθώς και παραγωγικού σκοπού,  την ενημέρωση ταυτοχρόνως του εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου τα ανωτέρω να αποτελέσουν κομμάτι του διδακτικού υλικού.

Συνέχεια των ανωτέρω, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα του εργαστηρίου έγινε Εισαγωγή στην Κοινωνική Οικονομία, Γενικές Αρχές - Θεσμικό πλαίσιο, παρουσιάστηκε το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, αναφορικά με τη λειτουργία και τη δράση του. Ειδικότερα δε, μέσω της παρουσίασης στοχεύσαμε στο να μεταδώσουμε στο κοινό το πνεύμα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και να καταδείξουμε τρόπους εισχώρησης στους κόλπους αυτής μέσω ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, υποστηρίξαμε επαγγελματικές ιδέες του κοινού και καταδείξαμε τρόπους υλοποίησής τους μέσω των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, παρουσιάζοντας παράλληλα και παραδείγματα καλής πρακτικής σε ποικίλους τομείς, τουρισμού, εστίασης, εκπαιδευτικού και  ελαιοπαραγωγής .  Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις με τους σπουδαστές της και τους καθηγητές του ΔΙΕΚ.

Συνοψίζοντας ως προς τα αποτελέσματα, η ανταπόκριση των σπουδαστών ήταν αρκούντως ικανοποιητική, αφού η εν γένει παρουσίαση και παρουσία, έθεσε γόνιμους προβληματισμούς καταφέρνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο να ξεδιπλώσουμε εργασιακά όνειρα και τρόπους πραγμάτωσης αυτών και κατ΄ επέκταση το κοινό πλέον προσκείμενο θετικά στην ιδέα της Κ.Αλ.Ο. εξέφρασε την πρόθεσή του της μετ’ έπειτα επίσκεψης του στο Κέντρο Στήριξης επί σκοπώ την εκτενέστερη πληροφόρηση και την υποστήριξη σε κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα.
Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας Νομού Φωκίδας στεγάζεται στην οδό Ανδρούτσου 5, Άμφισσα Φωκίδας και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, έως Παρασκευή  08:00 – 16:00.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο τηλ. 2265301627 και ηλεκτρονικά στο e-mail: kalo.fokida@gmail.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: