Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΙΧΘΥΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας – Δωρίδας



Σχεδόν ένα μήνα μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιχθυογεννητικού Σταθμού ΝΗΡΕΑ, χθες είχαμε νέο πανομοιότυπο σοβαρό ατύχημα, με την πτώση εργαζομένου από ύψος 4 μέτρων αυτή τη φορά στον Ιχθυογεννητικό Σταθμό ΣΕΛΟΝΤΑ στη Μανάγουλη Δωρίδας.
Και αυτή τη φορά ο τραυματίας εργαζόμενος δουλεύει σε εξωτερικό συνεργάτη – εργολάβο της ΣΕΛΟΝΤΑ.
Η επανάληψη ενός σοβαρού ατυχήματος σε πανομοιότυπες συνθήκες αποδεικνύει την πλημμελή τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια.
Επίσης, το γεγονός ότι τόσο η εταιρία, όσο και ο εργολάβος δεν έλαβαν υπ’ όψιν το προηγούμενο σοβαρό περιστατικό, καταδεικνύει την απουσία σοβαρότητας και υπευθυνότητας εκ μέρους τους σε ό,τι αφορά την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων.
Το ΕΚΝΔ, δεν κάνει σύσταση, αλλά αντιθέτως, απαιτεί τόσο η εταιρία όσο και οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι να μεριμνούν, να εφαρμόζουν και να επιτηρούν στο ακέραιο τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων.
Το ΕΚΝΔ καλεί την Πολιτεία (Επιθεώρηση Εργασίας) για μία ακόμη φορά να προβεί άμεσα σε ελέγχους για την επαλήθευση της συμμόρφωσης στους κανόνες Υγείας & Ασφάλειας στα εργοτάξια.
Η διασφάλιση της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, δεν χωρά κανενός είδους έκπτωση ούτε ολιγωρία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΛΟΝΤΑΣ και ΝΗΡΕΑΣ.
Δεκάδες εκατομμύρια δάνεια, πτώχευση τραπεζική και τώρα Κύριος οίδε ποιος τις έχει στην πραγματικότητα.

Ορίστε πως πουλάει ο ΣΕΛΟΝΤΑΣ και ο ΝΗΡΕΑΣ τα ψάρια σε τιμές κάτω από το κόστος εκτροφής! Κι όμως γίνεται και στις μεγαλύτερες εταιρείες ...