Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

«Άθως»: Δείτε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την καθημερινή ζωή μέσα στον Άγιο Όρος


Η ταινία «Άθως» των Peter Berdehle και Andreas Martin φανερώνει την ζωή, τις μύχιες σκέψεις και την καθημερινότητα των μοναχών της μεγαλύτερης μοναστικής πολιτείας της Ευρώπης. 






Το ντοκιμαντέρ «Άθως» των Peter Berdehle και Andreas Martin αποκαλύπτει καινούριες εικόνες από την πιο διαφυλαγμένη και οργανωμένη μοναστηριακή κοινότητα της Ευρώπης: To Άγιο Όρος όπου ζουν περισσότεροι από 2,000 μοναχοί.   

Χιλιάδες προσκυνητές αναζητούν το δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού. Για πρώτη φορά, μια κινηματογραφική ομάδα απέκτησε πλήρη πρόσβαση σε αυτή τη μοναστική πολιτεία και ακολούθησε αρκετούς μοναχούς στον ημερήσιο αγώνα τους για την προσέγγιση του θεού.   

Η καθημερινή ζωή των μοναχών στον απομονωμένο τους κόσμο αποτελείται από εκκλησιασμό, προσευχή, δουλειά, αλλά και μαγείρεμα και εορτασμούς.   

Η βασική θεματική γύρω από την οποία περιστρέφεται η ταινία είναι το μονοπάτι που πρέπει να βρει και να ακολουθήσει ο καθένας από εμάς. «Πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε τις ψυχές μας, μόνο τότε μπορούμε να βοηθήσουμε και τους άλλους» είναι ένα από τα βασικά μηνύματα ενός μοναχού, ο οποίος ζει σαν ερημίτης σε μια σκήτη στο ιερό βουνό. Ωστόσο δεν ζουν όλοι οι μοναχοί τόσο απόμερα. Η κινηματογραφική ομάδα ακολουθεί επίσης πατέρα Επιφάνιο, έναν χαρισματικό και εντελώς ποιητικό μάγειρα που σίγουρα δεν περιφρονεί τις απολαύσεις της ζωής. 




Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: