Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ – ΠΕΝΘΟΣ ΣΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΣΑ




Σαν σήμερα το 1998 έπεσαν στο καθήκον, κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, τέσσερις νέοι άνθρωποι.
21 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (22/7/2019) από τη φονική πυρκαγιά στον Καρέα που άφησε πίσω της τέσσερις (4) νεκρούς, τρεις άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους Δημήτρη Μαλούκο, Θεμιστοκλή Μαυραειδή και Αλέξανδρο Διαβολή και έναν εθελοντή δασοπυροσβέστη από την Καισαριανή, τον 20χρονο Δημήτρη Καραμολέγκο.
Ο Δημήτρης Μαλούκος Αρχιπυροσβέστης στο βαθμό, είχε γεννηθεί στο Γαρδίκι Φθιώτιδας το 1951. Είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1975, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Λαυρίου, Θηβών και Αθηνών.
Επίσης Αρχιπυροσβέστης ήταν ο Θεμιστοκλής Μαυροειδής από την Άμφισσα. Γεννημένος το 1957 είχε καταταχθεί  στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1981, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Άμφισσας, Οινοφύτων και Αθηνών.
Ο μόλις 26 ετών τότε, Πυροσβέστης Αλέξανδρος Διαβολής ήταν από το Αιγάλεω Αττικής. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1996, ήταν άγαμος και υπηρετούσε στην Δ.Π.Υ. Αθηνών.
Τέλος ο μικρότερος των θυμάτων ο Δημήτρης Καραμολέγκος από το 1995 ανήκε στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής.
Όλους τους παραπάνω και όσους ακόμη έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος, «Δεν τους ξεχνάμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: