Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Οργή στη ΝΔ για κόμμα Τσιτουρίδη και νέα γκρίνια για τον Άδωνι

Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς

Ο τομεάρχης Υποδομών Κ. Καραμανλής άδειασε για λογαριασμό των καραμανλικών τις κινήσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς πέραν της ΝΔ, τις οποίες κατήγγειλε ως έχουσες στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ ο Γεωργιάδης. 
Την ίδια ώρα όμως οι κινήσεις του αντιπροέδρου και δη το δίδυμο με Ρουσόπουλο προκαλούν πάλι μουρμούρα.


Οι κινήσεις εκ κεντροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο τη συγκρότηση ενός συνασπισμού κομμάτων που θα δοκιμάσει την τύχη του στις ευρωεκλογές για να δημιουργήσει πολιτική “μαγιά” για τις εθνικές εκλογές, προβληματίζουν το γαλάζιο στρατόπεδο. 
Η ίδρυση του κόμματος Έλληνες Ριζοσπάστες από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Σάββα Τσιτουρίδη ήταν η πλέον πρόσφατη από τις κινήσεις στελεχών της κεντροδεξιάς που για διάφορους λόγους βρίσκονται εκτός κομματικών τειχών της ΝΔ. Η διαγραφείσα από τη ΝΔ υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα με το Ν.Ε.Ο συμμετέχει στις σχετικές ζυμώσεις, επιδιώκοντας μάλιστα κεντρικό ρόλο. Και βέβαια ρόλο συντονιστή και γεφυροποιού μεταξύ των “ορφανών” της κεντροδεξιάς επιδιώκει ο επίσης διαγραφείς από τη ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος σημειώνει με νόημα πως οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα σε αντίθεση με το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά επιλογή των κομμάτων και προσώπων που θα εκφράσουν καλύτερα τους πολίτες στην Ευρώπη. 
Καθώς δε τα στελέχη που συμμετέχουν στις ζυμώσεις εκ κεντροδεξιών της ΝΔ κατά βάση επιχειρούν να απευθυνθούν σε μέρος της καραμανλικής βάσης -καίτοι για παράδειγμα από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχουν “αδειάσει” τον κ.Αντώναρο για τις αναφορές που συνήθιζε να κάνει στο πρόσωπο του- ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής θέλησε χθες μέσω του News 24/7 στους 88,6 να αδειάσει τις όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες στο χώρο της κεντροδεξιάς. 
“Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν πότε ξεκινάει η πολιτική και πότε τελειώνει” δήλωσε με νόημα ο κ.Καραμανλής, αποδίδοντας μάλιστα τις κινήσεις αυτές στη “ρεβανσιστική διάθεση” ορισμένων προσώπων που έχουν τεθεί εκτός ΝΔ. 
Από το Μοσχάτο επισήμως αγνοούν τις κινήσεις αυτές με προφανή στόχο να τις υποβαθμίσουν, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν ενοχληθεί. Διότι εάν κάποιο από τα μικρά κομματίδια του δεξιού χώρου ή ένας συνασπισμός αυτών κατάφερνε να μπει στη Βουλή, ενδεχομένως να έκρινε την αυτοδυναμία της ΝΔ. Και την οργή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να προκαλεί το γεγονός ότι θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να βοηθήσει με διάφορα μέσα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ, για αυτόν ακριβώς το λόγο. 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά (Σκάι): “Όταν μισό εκατομμύριο Έλληνες συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο, η ΕΡΤ δεν διέκοψε το πρόγραμμά της. Χθες, διέκοψε το πρόγραμμά της γιατί ο ελληνικός λαός δεν γινόταν να μην ενημερωθεί ότι ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης ίδρυσε κόμμα. Ο κ.Ευάγγελος Αντώναρος είναι προσκεκλημένος στην ΕΡΤ και στο KONTRA σχεδόν ανά μέρα. Ποιον εκπροσωπεί στην Ελλάδα πλην του εαυτού του; Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει ισοπεδώσει όλα. Όλα τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ προσπαθούν με αγωνία να δημιουργήσουν ένα κόμμα δεξιότερα της Ν.Δ. για να κόψουν ψήφους. Δεν θα τα καταφέρουν”. 
Οι κινήσεις του κ.Γεωργιάδη πάντως εξακολουθούν να προκαλούν μουρμούρα στο εσωτερικό της ΝΔ. Στο Βόρειο Τομέα πολλοί βλέπουν με ενόχληση το “δίδυμο” με το Θόδωρο Ρουσόπουλο, ενώ πολλοί καραμανλικοί το αποδίδουν στην επιθυμία του προερχόμενου από το ΛΑΟΣ αντιπροέδρου να “αναβαπτισθεί” στην καραμανλική βάση, η οποία δεν έχει ξεχάσει τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει στο παρελθόν κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή. Σχόλια προκάλεσε μάλιστα το γεγονός ότι σε πηγαδάκι στο περιθώριο της προχθεσινής παρουσίασης του προγράμματος Υποδομών της ΝΔ, ο κ.Γεωργιάδης ακούστηκε να λέει μεγαλοφώνως στον κ.Ρουσόπουλο με το χαρακτηριστικό του στυλ: “Αγόρι μου, σε έχω πάρει στα φτερά μου και σε έχω απογειώσει”, θέλοντας να καρπωθεί το καλό πλασάρισμα του πρώην υπουργού στην εκλογική κούρσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: