Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ζητάνε και τα ρέστα για το bullying οι συμφοιτητές του Γιακουμάκη !



Προκλητική στάση κρατούν οι εννέα νεαροί Κρητικοί που κατηγορούνται για τα βασανιστήρια εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και δικάζονται στις 8 Φεβρουαρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Με δήλωση των δικηγόρων τους αρνούνται κάθε κατηγορία και φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν πως είναι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους που δέχονται μπούλινγκ από τη στιγμή που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
Από τους εννέα νεαρούς Κρητικούς, έξι προέρχονται από τον νομό Ηρακλείου, ένας από τον νομό Ρεθύμνου, ένας από τα Χανιά, ενώ άλλος ένας διαμένει στη Βόρεια Ελλάδα. Ολοι τους είναι από 21 έως 25 ετών. Και οι εννέα κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο 20χρονος είχε εξαφανιστεί ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου 2015, και είχε βρεθεί νεκρός λίγα μέτρα μακριά από τη σχολή ύστερα από πολλές ημέρες αναζήτησης.
Αναλυτικά σε γραπτή τους δήλωση οι συνήγοροι των νεαρών Γιώργος Κοκοσάλης, Γιάννης Χατζηδάκης και Σπύρος Βρέντζος τονίζουν: '
Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Ολοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις. Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους.
Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτή την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις.
Οι νεαροί φέρονται να είχαν στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο υπέβαλλαν σε ατιμωτικά βασανιστήρια καθιστώντας αβίωτη την παραμονή του στη Γαλακτοκομική Σχολή. Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «αλλεπάλληλα, αναίτια, αιφνιδιαστικά και επικίνδυνα χτυπήµατα, καψώνια και προσβολές, εντός και εκτός της σχολής». Συγκεκριμένα, αριθμούνται 23 περιστατικά από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, στα οποία περιλαμβάνεται το ρίξιμο καυτού νερού στον λαιμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, πατήματα και χτυπήματα με τα τακούνια από τα στιβάνια των Κρητικών στα πόδια, κρέμασμα από παράθυρα της σχολής, χτυπήματα στα γεννητικά όργανα και γενικά χτυπήματα σε όλο το σώμα που προκαλούσαν εμφανείς μώλωπες.


Σε άλλη περίπτωση, τέσσερα άτομα έπιασαν µε τη βία τον νεαρό από το Ρέθυμνο, «τον έδεσαν στο πάτωµα µε ένα µακρύ χοντρό σχοινί και ένας τον χτύπησε επανειληµµένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε µια βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (µπότες), προξενώντας έτσι σ’ αυτόν µώλωπες και εκδορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: