Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σήματα μικροσεισμών λαμβάνουν τις τελευταίες μέρες οι σεισμογράφοι του Πανεπιστημίου Αθηνών - Επικίνδυνο το ρήγμα στο Αίγιο και στον Κορινθιακό κόλπο.

sismografos
Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, σήματα μικροσεισμών λαμβάνουν τις τελευταίες μέρες οι σεισμογράφοι του Πανεπιστημίου Αθηνών
στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής και του βόρειου Αιγαίου, στο ρήγμα της Ανατολίας αλλά και στην Αττική, στην Πάρνηθα, καθώς και νότια της Κρήτης αλλά και στην περιοχή του Αιγίου.
Προς το παρόν οι σεισμολόγοι αναφέρουν όπως τονίζει το Greek-Weather.Org, πως πρόκειται απλά για μικροσεισμικές δονήσεις και εκτόνωση της ενέργειας ωστόσο δεν αποκλείουν έναν σεισμό μικρό αλλά αισθητό στην περιοχή χωρίς όμως αν δημιουργήσει προβλήματα.
Πάντως το ρήγμα της Ανατολίας για να γνωρίζετε, δίνει κατά περιόδους ισχυρούς σεισμούς ακίνδυνους όμως γιατί γίνονται μέσα στην θάλασσα και η ενέργεια τους εκτονώνεται εκεί μέσα και όχι στη ξηρά.
Το δε ρήγμα της Πάρνηθας θεωρείται ακίνδυνος σύμφωνα με τους σεισμολόγους οι οποίου αναφέρουν πως αν δώσει θα δώσει μεγάλο σεισμό ύστερα από 100-200 χρόνια. Επικίνδυνο θεωρείται το ρήγμα στο Αίγιο και στον Κορινθιακό κόλπο.
Δεν υπάρχει όπως διευκρινίζεται και από το Greek-Weather.Org, κάποιος κίνδυνος για ισχυρό σεισμό στις ανωτέρω περιοχές υπάρχει όμως κίνδυνος για μικροσεισμούς τις επόμενες ημέρες. Οι σεισμοί δεν προβλέπονται ωστόσο μέσω σεισμογράφων του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφεται η δραστηριότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: