Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μια απάντηση για το Νοσοκομείο της Άμφισσας


Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ο βουλευτής κ. Κωστοπαναγιώτου επιτέθηκε σε πρώην συνεργάτες του.

Αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στο πρόσωπό μου, μιας και κανένας άλλος από τους δύο συνεργάτες του δεν μένει στην Φωκίδα, το βάρος των καταγγελιών και της απάντησης πέφτει σε μένα.
 
Υπήρξα συνεργάτης του κ. Κωστοπαναγιώτου πριν από τις εκλογές ,μέχρι την στιγμή που διαχώρισα την θέση μου για πολιτικούς λόγους . Η θέση του συνεργάτη δεν ήταν για μένα επιλογή εργασίας, ή καριέρας, μιας και διαθέτω εργασία την οποία έβαλα σε δεύτερη μοίρα,. Ήταν επιλογή να συμμετέχω και να προσφέρω στην πρώτη προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της μια αριστερή κυβέρνηση στον τόπο μας. Όταν είδα ότι δεν ταιριάζει η πορεία που ακολουθήθηκε με τις δικές μου αξίες, αποχώρησα .
 
Τυπικά αποσπάστηκα στο γραφείο του βουλευτή τον Μάιο ήμουν δίπλα του όμως από την πρώτη στιγμή. Η συνεργασία ξεκίνησε πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου όπου δώσαμε με επιτυχία την μάχη αυτή, ενώ με την ίδια επιτυχία δώσαμε και την επόμενη μάχη στο δημοψήφισμα. Ο δρόμος...
δεν ήταν στρωμένος με λουλούδια ούτε η επιτυχία ήταν δεδομένη. Ακόμα και μετά την κατάκτηση της πλειοψηφίας, χρειάστηκε να υπάρξει στήριξη από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης όταν ο βουλευτής δεχόταν επιθέσεις από εχθρούς και «φίλους», αλλά και στην συνέχεια όταν με διάφορες προφάσεις αρκετοί απομακρυνόντουσαν και δεν συμμετείχαν στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη μου στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεχής, ποτέ δεν αφέθηκε με τα νώτα του ακάλυπτα ,ενώ λόγω της θέσης μου δεχόμουνα εγώ σαν κυματοθραύστης όλες τις επιθέσεις που κατευθύνονταν εναντίον του. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας σε καμία περίπτωση δεν εκτέθηκε ο βουλευτής από ανακοινώσεις ή από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.
 
Με την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την προκήρυξη εκλογών αποχώρησα από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πλειοψηφία των μελών του της Οργάνωσης του Δήμου Δελφών, Αυτό ήταν το τέλος της συνεργασίας μου με τον Κ. Κωστοπαναγιώτου. Του ευχήθηκα δημόσια καλή τύχη και θέλησα να κρατήσω σε ένα ανθρώπινο επίπεδο την σχέση μας. Ουδέποτε του επιτέθηκα με χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο γιατί πιστεύω ότι η μετατροπή μιας πολιτικής διαφωνίας σε προσωπική αντιπαράθεση δεν έχει κάποιο νόημα. Παρ όλα αυτά δέχθηκα προκλήσεις από «καλοπροαίρετους» οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν να με χρησιμοποιούν για να μου φορτώνουν οτιδήποτε δεν θα έπρεπε να χρεωθεί το κόμμα ή ο βουλευτής, ή για να καλύψουν την δική τους δραστηριότητα.
 
Στις εκλογές του Σεπτέμβρη υπήρξαν διάφορες άστοχες ενέργειες νέων υπερασπιστών του κ. Κωστοπαναγιώτου που εξέθεσαν τον βουλευτή , και προκάλεσαν καταγγελίες όπως της κ. Μανδρέκα για παραποίηση φωτογραφιών, ενώ ατυχείς δηλώσεις στην συνέντευξη με τον κ. Παππά ότι ήρθαν 6 νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο της Άμφισσας και ότι λειτουργεί η παθολογική κλινική, αν αποδόθηκαν σωστά μέσω του τύπου, εξέθεσαν ακόμα περισσότερο τον βουλευτή. Η παθολογική ακόμα δεν λειτουργεί. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν νέες σκληρές δηλώσεις με χαρακτηρισμούς από την κ. Μανδρέκα αρχικά,αλλά και από την Λαϊκή Ενότητα στην συνέχεια για τους γιατρούς του Νοσοκομείου. Όπως σας είπα ήδη, δεν με εκφράζει κανείς χαρακτηρισμός εναντίον κάποιου προσώπου.
 
Επειδή γνωρίζω την πραγματική αγωνία του βουλευτή να στελεχωθεί το Νοσοκομείο της Άμφισσας και επειδή γνωρίζω ότι ο ίδιος απεχθάνεται τα ψέματα και τα ταξίματα περίμενα να αποκαταστήσει την αλήθεια όπως και έκανε, αναφέροντας ότι ήρθαν δύο γιατροί όπως όλοι γνωρίζαμε, ενώ πιστεύω πράγματι ότι θα κάνει ότι μπορεί για να λειτουργήσει η παθολογική κλινική. Οι αγροτικοί γιατροί όσο βοηθητικοί και αν γίνουν δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους ειδικευμένους γιατρούς που έχουμε ανάγκη .

Ανεξήγητα αντί να χρεώσει το λάθος της επικοινωνίας των πεπραγμένων του στους πραγματικούς υπεύθυνους επέλεξε μια επίθεση στους παλιούς του συνεργάτες .Αυτοί που φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίναμε από την μία μέρα στην άλλη διαφορετικοί άνθρωποι , πάντα στις ίδιες αξίες πιστεύουμε. Πήγαμε στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσφέρουμε και για τον ίδιο λόγο συνεχίζουμε την πορεία μας ακολουθώντας τις αξίες της αριστεράς που μας ενέπνευσαν και συνεχίζουν να μας εμπνέουν. 
             
Από την δικιά μου πλευρά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν υπάρχει κάποια προσωπική αντιπαράθεση κανενός με τον βουλευτή. Η διαφωνία βρίσκεται στην υπογραφή του 3ου μνημονίου που μηδενίζει την δυνατότητα υλοποίησης αυτών που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Όσο διατηρεί ο ίδιος ζωντανή μέσα του την αγωνία για να διορθωθούν τα πράγματα, οι σκέψεις και οι επιδιώξεις όλων μας θα πλησιάζουν, όσο θα μπαίνουν σε πρώτο πλάνο οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές και ξεχνιούνται οι ανάγκες της κοινωνίας τόσο θα απομακρυνόμαστε.
 
Εύχομαι στον βουλευτή καλή βουλευτική θητεία και να μην ξεχνά τις προσδοκίες του κόσμου .
Αποστόλης Τσιάμης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?