Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κάνουν πως δεν ξέρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη σφαγή συντάξεων και ασφαλισμένων


Τις «αθώες περιστερές» παριστάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

για τη σφαγή τόσο των συντάξεων όσο και των ασφαλισμένων με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, που με τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενεργοποιεί τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει πως «μετά την αναδρομική μείωση των συντάξεων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, με εγκύκλιό του, ομολογεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει συνταξιοδότηση μετά τα 67 χρόνια και μάλιστα με μειωμένη σύνταξη. Όλα όσα έλεγαν προεκλογικά ο κ. Τσίπρας και ο συνέταιρός του κ. Καμμένος καταρρέουν. Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται καθημερινά βήμα-βήμα. Τις συνέπειές της, δυστυχώς, καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός».

Ωστόσο, η ΝΔ αποφεύγει κάθε αναφορά στις ευθύνες και τους νόμους των δικών της κυβερνήσεων όπως άλλωστε κάνει και το ΠΑΣΟΚ που στη δική του ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «μετά την οριζόντια μείωση των συντάξεων που είδαν οι συνταξιούχου αναδρομικά από 1/7/2015, έρχεται η δεύτερη πολύ σκληρή πραγματικότητα με δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και ακραίες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης».

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα επιχειρεί και να αυτοαθωωθεί ισχυριζόμενο ότι «είναι μεγάλο ψέμα ότι εφαρμόζουν παλιότερους νόμους, γιατί ο νόμος 3863/2010 ο και επονομαζόμενος νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη , προέβλεπε τη σταδιακή μεταβολή των γενικών ορίων από τα 60 στα 62 και από τα 65 στα 67, εφόσον υπήρχε αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης».

Είναι προφανές ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταφεύγουν στην υποκρισία για αντιπολιτευτικούς λόγους, προκειμένου να συγκαλύψουν πως μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπουν όσα η εγκύκλιος προωθεί, αλλά και όσα από τον Οκτώβρη θα εμφανίσει η κυβέρνηση.

902.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και εσεις τι κανετε ρε ψεκασμενοι?