Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Στάση πληρωμών προς τους δανειστές αν το επιβάλει το εθνικό συμφέρον


- Με στάση πληρωμών και μη εξυπηρέτηση των δανείων προειδοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας
- Θα γίνει σε περίπτωση του οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του χρέους δεν οδηγήσουν πουθενά
- Άνοιγμα προς όλους τους χώρους: Θα σχηματίσω κυβέρνηση και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ
- "Βλέπει" βουλευτικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές
Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, ο πρόεδρος του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών αν, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, κάτι τέτοιο «επιβάλει» το εθνικό συμφέρον.
«Εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε "σκόπιμη παρερμηνεία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ" τα όσα ακούγονται για αύξηση της φορολογίας σε μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες Όμως "δεν πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί. Δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανένα".
«Μόλις εκλεγούμε θα ζητήσω έκτακτη σύγκλιση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα την συλλογική και αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και ανοίγματα, μιλώντας για σχηματισμό κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στο κόμμα.
«Ο κ. Τσίπρας απειλεί να διακόψει μονομερώς τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, οδηγώντας έτσι τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη. Η συκοφαντία της πατρίδας μας που συστηματικά επιδίδεται ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ανοησία έχουν επιτέλους τα όριά τους», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: