Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Απόστολου για την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.


Κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.
Προς τον κ. Υπουργό Τουρισμού

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. προβλέπεται η κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

Εξέλιξη που ξαφνιάζει καθώς σε απάντηση σας σε σχετική ερώτηση συναδέλφου βουλευτή (αριθμ. πρωτ. 8491/14.03.2013, Α.Π.: ΓΡ.Κ.Ε. 67/20.03.2013) είχε υπάρξει σαφής δέσμευση ότι κατά την αναδιάρθρωση δεν θα προκύψει καμία κατάργηση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού λειτουργεί στη Λαμία εδώ και 25 χρόνια είναι στρατηγικής σημασίας επειδή εξυπηρετεί τουριστικές περιοχές παγκόσμιας εμβέλειας, όπως χαρακτηριστικά είναι οι Δελφοί, που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά ως «ομφαλός της γης», οι Θερμοπύλες, που έχουν δοξαστεί για το οικουμενικό τους μήνυμα, η Αράχοβα, με το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, τον Παρνασσό, και η περισσότερο αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή, ο Ν. Ευρυτανίας.

Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί σημαντική υπηρεσία ανάπτυξης λόγω των γνωστών γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ( εναλλαγές ορεινού, πεδινού, νησιωτικού χαρακτήρα) αλλά και του εύρους των δραστηριοτήτων και των προοπτικών που αναπτύσσονται στον Τουρισμό( ιαματικός τουρισμός, αγρο- και οικο-τουρισμός, ορεινός και παραθαλάσσιος τουρισμός).

Επειδή η κατάργηση της Υπηρεσίας με έδρα τη Λαμία και η μεταφορά της στο Βόλο, θα οδηγήσει σε:

1. Δυσλειτουργία στο συντονισμό και στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται σε 2500 Τουριστικές επιχειρήσεις της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. Αύξηση της γραφειοκρατίας και καθυστέρηση στην αξιοποίηση των τουριστικών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. με δεδομένη την δυσκολία απορρόφησης των κονδυλίων, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους πέντε νομούς της περιφέρειάς μας και για το κράτος την συγκεκριμένη εποχή.

3. Δημιουργία προβλημάτων στην πρόσβαση και στην αμεσότητα μεταξύ του επιχειρηματία π.χ. της Καρύστου που θα αναγκάζεται να βρεθεί στο Βόλο για να εξυπηρετηθεί από την νέα Περιφερειακή Υπηρεσία, όπως και αυτός των Αγράφων, του Καρπενησίου, της Αράχωβας, του Γαλαξιδίου, των Καμένων Βούρλων, της Σκύρου, της Β. Εύβοιας κ.λ.π.

4. Διάλυση οικογενειακής συνοχής των υπαλλήλων της Π.Υ.Τ. Στερεάς Ελλάδας, λόγω του ότι ή θα μετακομίσουν είτε θα αναγκαστούν να διανύουν καθημερινά 250 χλμ. με το όποιο οικονομικό κόστος συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

5. Απειλή διαθεσιμότητας και απόλυσης των υπαλλήλων της Π.Υ.Τ. Στερεάς Ελλάδας, διότι θα πρέπει να αξιολογηθούν εξ αρχής βάσει της σύστασης νέων θέσεων και κατάργησης των υπαρχουσών.

 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Η πρόταση κατάργησης της Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας Στερεάς Ελλάδας στηρίζεται σε μελέτη σκοπιμότητας και απόδοσης; Ποια κριτήρια ελήφθησαν υπόψη;

2. Θα αναθεωρήσει και ανατρέψει τη σχετική ρύθμιση που προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου για την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας διατηρώντας την έδρα της στη Λαμία;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ενισχυθεί ο σημαντικός ρόλος που καλείται να υπηρετήσει στον κομβικό τομέα του Τουρισμού στης Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η συγκεκριμένη υπηρεσία;

 

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ? ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ? ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕ ΑΞΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ? η ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ? Κ.Λ.Π. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ! ΟΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ !!! ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ , ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ! ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , 1. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 2. ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ !!! ΑΛΛΑ ..... ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !!!!!!