Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κύριε Μαντζώρε, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!

ΑΝ και πέρασε ο εύλογος χρόνος από τον έλεγχο στοιχείων που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Αστυνομίας στο αυτοκίνητο που χρόνια τώρα οδηγεί ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών κ. Ευστάθιος Μαντζώρος, η Δημοτική αρχή αποφεύγει επιμελώς να δώσει τις δέουσες διευκρινίσεις προς ενημέρωση των συμπολιτών μας και γενικότερα της κοινής γνώμης, η οποία έμεινε άναυδη από τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας.

Χρειάσθηκε νεώτερο σχόλιο τοπικής εφημερίδας για να έλθει το δεύτερο ‘’ΣΟΚ’’ με τη δημοσίευση απόφασης, του κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου, Υφυπουργού τότε του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2007, με την οποία εγκρίθηκε η διάθεση υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Υπουργείου για χρήση στον Δήμο (…..κενό ) του Νομού Φωκίδας , όπως τη δημοσίευσε η εφημερίδα.
Η απόφαση αυτή, η οποία ισχύει μέχρι την ανάκλησή της, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα με σβησμένα τα στοιχεία του αυτοκινήτου και το όνομα του Δήμου προς τον οποίο διατέθηκε το αυτοκίνητο αυτό και ο οποίος κατά πληροφορίες μας ήταν ο Δήμος Δεσφίνας.
 
ΟΜΩΣ, ενώ απεχώρησε ο κ. Ανδρεουλάκοςαπό το Υπουργείο , η απόφαση εξακολουθούσε ισχύουσα , καίτοι ο Δήμος Δεσφίνας έπαψε να υπάρχει αυτοτελώς αφού ενσωματώθηκε στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Δελφών και ως εκ τούτου ο κ. Μαντζώρος όφειλε , άνευ ετέρου, να κινήσει τη σχετική διαδικασία για ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ στο Υπουργείο και γιατί όχι, με μία ευχαριστήρια επιστολή προς το Υπουργείο με την οποία, πέραν των ….ευχαριστιών, θα έπρεπε να αναφέρεται και στις ανάγκες του Δήμου τις οποίες κάλυψε. Αυτό που όφειλε να κάνει , δεν έκανε…..
 
Είχε όμως την πλήρη και αποκλειστική χρήση του αυτοκινήτου αυτού για πολλά χρόνια ( από το 2007 ) και οι συμπολίτες μας είχαν εδραιωμένη τη πεποίθηση ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι ιδιοκτησίας του κ. Μαντζώρου και όσοι έτυχε να τον ακούσουν στο πρατήριο βενζίνης να χρεώνει τη βενζίνη στον Δήμο Δελφών, δεν ήξεραν τι να συμπεράνουν….!!!
Δεν επέστρεψε ο κ. Μαντζώρος το αυτοκίνητο και παρά το γεγονός ότι το αξίωμα του Αντιδημάρχου δεν συμπεριλαμβάνεται στα αξιώματα εκείνα που προβλέπεται να χρησιμοποιούν Κρατικά αυτοκίνητα.
Δεν το επέστρεψε, παραμένοντας ακάλυπτος και ως προς το ανώτατο όριο του κυβισμού του κινητήρα με τα 1600 κυβ. ε. και το οποίο μάλιστα έπρεπε να είχε αποσυρθεί ( Αριθ.Απόφ. 129/2534/2010 Φ.Ε.Κ. Β΄ - 108/04-02-2010 ) .
Ούτε εφάρμοσε την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αριθμό 473/6780/2011 για την υποχρεωτική τοποθέτηση των Κρατικών κόκκινων πινακίδων ( ΚΥ 7733 ), εξακολουθώντας να κυκλοφορεί με το δεύτερο ζευγάρι των λευκών - συμβατικών πινακίδων που διέθετε το αυτοκίνητο ( ΥΖΗ 7388 ).
Σύμφωνα δε με την ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση, με συμβατικές πινακίδες κινούνται μόνο τα αυτοκίνητα της Γ.Γ.Δ.Δ. , της Κ.Υ.Π. και της ΕΛ.ΑΣ..
Τα Κρατικά αυτοκίνητα κινούνται αποκλειστικά και μόνο για Υπηρεσιακές ανάγκες και μόνο. Μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Προκειμένου δε να κινηθούν πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τη προβλεπόμενη Εντολή Πορείας και Δελτίο Κίνησης, στα οποία να αναγράφεται ο σκοπός που επιβάλει τη κίνηση, το ακολουθητέο δρομολόγιο, τα επιβαίνοντα πρόσωπα και την ιδιότητά τους και να μην οδηγούνται από άλλα πρόσωπα πλην του υπεύθυνου οδηγού. Τα έντυπα αυτά πρέπει να υπογράφονται από τον υπεύθυνο κίνησης , να παραδίδονται μετά το πέρας της αποστολής και να προσμετράται η κατανάλωση καυσίμου.
Επίσης, για τη διάθεση αυτοκινήτου από ένα Υπουργείο σε άλλη υπηρεσία , πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένο αίτημα για τη κάλυψη συγκεκριμένων εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών και ορίζεται η χρονική διάρκεια η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα ( 1 ) έτος.
Πέραν αυτών , η Κ.Υ.Α. 543/5543/2000 ( Φ.Ε.Κ. 376/Β΄) με βάσει την οποία έγινε η διάθεση του αυτοκινήτου στον Δήμο Δεσφίνας ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ! ! ! ( άρθρο 16 της ΚΥΑ129/2534/10 ).
Ως εκ τούτου , θα έπρεπε να είχε επιστραφεί αμέσως ως το αυτοκίνητο στο Υπουργείο, γιατί με τη κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Διοίκηση, μπορεί και να μην ανευρίσκεται ούτε στην…απογραφή….
Ύστερα από τα παραπάνω , ερωτάσθε κ. Μαντζώρε,
ΓΙΑΤΙ δεν επιστρέψατε το αυτοκίνητο στο Υπουργείο ;
ΓΙΑΤΙ η επισκευή και η συντήρηση του αυτοκινήτου με χρέωση του Δήμου Δελφών γινόταν σε συνεργεία εκτός Νομού ;
ΓΙΑ τις καθημερινές μετακινήσεις σας προϋπήρχε εντολή πορείας με αναγραφή του τόπου προορισμού και τον σκοπό της κάθε μετακίνησής σας υπογραμμένη από τον υπεύθυνο του γραφείου κίνησης ;
ΕΙΧΑΤΕ στο εν λόγω αυτοκίνητο διαθέσιμες ΑΣΥΜΠΛΗΡΩΤΕΣ εντολές πορείας με το όνομά σας δακτυλογραφημένο και τη δική σας υπογραφή ώστε τα υπόλοιπα να συμπληρωθούν…….εάν και όταν….παρίστατο ανάγκη… ;;;; !!!
Αντιμετωπίσατε το ενδεχόμενο λόγω της συνεχούς χρήσης του κρατικού αυτού αυτοκινήτου και καθ΄ υπέρβαση του επιτρεπομένου χρονικού ορίου διάστημα και χωρίς τις κόκκινες υπηρεσιακές πινακίδες να σας καταλογισθεί ιδιόχρηση , αν όχι και παρακράτηση - παράνομη και χρήση κρατικής περιουσίας ;
Αλλά είναι μόνο αυτό ;
Πόσος θόρυβος έγινε για Δημοτικά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς σας ως θεματικού Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητος του Δήμου Δελφών στην οποία περιλαμβάνεται και η ευθύνη διαχείρισης απορριμμάτων και του σχετικού εξοπλισμού και των για άγνωστο λόγο σε μας, αργο…ακινητοποιημένων Δημοτικών οχημάτων.
Σας θυμίζω τις επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τη διάλυση και εξαφάνιση Δημοτικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, τόσο από το ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, όσο και από το χώρο των σφαγείων της Ιτέας. Όταν Προϊστάμενος Δημοτικής Υπηρεσίας μετέβη επί τόπου κατά την ώρα διάλυσης των αυτοκινήτων και απεχώρησε , όταν διαπίστωσε ότι οι φερόμενοι ως « άγνωστοι » δεν του ήσαν ….άγνωστοι….!!
Τι να πει κανείς για τη συνεχιζόμενη τακτική των απ΄ ευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών, ιδιαίτερα στο τομέα σας , χωρίς διαγωνισμό, σε πολλούς συγκεκριμένους αλλοδαπούς και μάλιστα άλλων Νομών….. λέτε και στο Δήμο μας δεν έχουμε άνεργους και φτωχοποιημένους ικανούς να τα αναλάβουν….!!
Χρεώσατε την Αναπτυξιακή Δεσφίνας και τη κλείσατε με έλλειμμα ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ ( 1.900.000 €) το οποίο ΄΄ μετακομίσατε ΄΄ στον Δήμο Δελφών για να το πληρώσουν ποιοί.…!!!
Αλλά μήπως και η Φωκική Αναπτυξιακή , στην οποία επίσης προσφέρατε τις υπηρεσίες σας , δεν είχε ζημιογόνες χρήσεις ; ;
Κύριε Μαντζώρε ,
Απαντήστε άμεσα και με στοιχεία στα ερωτήματα αυτά, που είναι και ερωτήματα των Δημοτών και μη της περιοχής μας και οφείλετε μία ενημέρωση .
Εάν δεν έχετε το θάρρος να απαντήσετε με ειλικρίνεια και στοιχεία, π α ρ α ι τ η θ ε ί τ ε.
Νίκος Δρόλαπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: