Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σφήνα στο ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης με «όχημα» το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη...!!!

Φωτογραφία για Σφήνα στο ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης με «όχημα» το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη...!!!

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
Το plan Β μπήκε μπροστά από στελέχη της κεντροαριστεράς μετά το ναυάγιο των «58» με το ΠΑΣΟΚ.
Η βόμβα λοιπόν έσκασε σήμερα με την είδηση πως ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να ηγηθεί μια πολιτικής κίνησης με στόχο την κάθοδο στις ευρωεκλογές.
Οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά είναι ραγδαίες. Το διαζύγιο της κίνησης των 58 με το ΠΑΣΟΚ δυσχεραίνει τη θέση της Χαριλάου Τρικούπη ενώ κάποιοι πίσω από την κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη βλέπουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε μάλιστα πως πρόκειται για «καρφί» του Σημίτη με στόχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι σχέσεις άλλωστε του δημοσιογράφου με τον πρωην πρωθυπουργό και την οικογένειά του είναι παραδοσιακά πολύ καλές. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως τα θεμέλια της τηλεοπτικής του καριέρας ο κ. Θεοδωράκης τα έβαλε στην ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.
Το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε το ''Ποτάμι'' αρχίζοντας την τοποθέτησή του ως εξής: «Μπορεί να υπάρξει πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν; Να βγω εγώ, να βγεις εσύ, να βγούμε πολλοί, να γίνουμε ένα ΠΟΤΑΜΙ που θα αλλάξει την Ελλάδα;»
Ο ίδιος είπε πως δεν θα κατέβει για την Ευρωβουλή γιατί όπως είπε «δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα».
«Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα», κατέληξε.
Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις η κίνηση αυτή έρχεται να καλύψει το κενό στην κεντροαριστερά ενώ στόχος είναι να «πάρει» τους ορφανούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.  Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που ήδη βάζουν «στοιχήματα» για τη σειρά κατάταξης της κίνησης Θεοδωράκη και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: