Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δημόσιο: αντισυνταγματικές οι μειώσεις στο εφάπαξ – Το Ελεγκτικό Συνέδριο βγάζει παράνομες τις περικοπές

Εκβιαστικά παιχνίδια της τρόικας με την τρύπα των τραπεζών
- Χιλιάδες δικαιούχοι του δημοσίου θα έχουν επιστροφή χρημάτων μετά την κατάργηση των μειώσεις στο εφάπαξ
- Όσοι ακόμη δεν έχουν πάρει εφάπαξ θα πρέπει να το λάβουν χωρίς τις μειώσεις που έχουν υπολογιστεί
- Πρέπει να ακολουθήσει και απόφαση της ολομέλειας για οριστική επιστροφή των ποσών
 
Μετά τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια φαίνεται ότι παίρνουν σειρά και άλλες περικοπές που έγιναν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Τώρα το ελεγκτικό συνέδριο βγάζει αντισυνταγματικές και τις μειώσεις στα εφάπαξ του δημοσίου.

Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με “Το Έθνος”, έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή που έγινε στο εφάπαξ συνταξιούχου δημόσιου ταμείου και το ζήτημα πρόκειται να παραπεμφθεί, υποχρεωτικά λόγω της αντισυνταγματικότητας, στην Ολομέλεια ΕΣ για οριστική επίλυση, μόλις δημοσιευθεί επίσημα το σκεπτικό της.

Σε περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο επιβεβαιώσει την αντισυνταγματικότητα στις περικοπές του εφάπαξ, θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή πολύ μεγάλων ποσών στους δικαιούχους

Και δεν είναι μονάχα οι συνταξιούχοι που είχαν περικοπές της τάξης του 35%, αλλά και όσοι περιμένουν εδώ και 2 ή 3 χρόνια να λάβουν εφάπαξ οι οποίοι θα πρέπει να το πάρουν χωρίς τις περικοπές που έχει λάβει υπόψη το οικονομικό επιτελείο, ενώ και οι τελευταίες περικοπές που έχουν δρομολογηθεί για όσους βγαίνουν σε σύνταξη και υπέβαλαν αίτηση μετά τον Αύγουστο του 2013 θα πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου.

Σε περίπτωση που η Ολομέλεια του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου επιβεβαιώσει στο μέλλον την αντισυνταγματικότητα τις περικοπές του εφάπαξ, θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή αναδρομικά πολύ μεγάλων κονδυλίων στους δικαιούχους ανατρέποντας τα οικονομικά δεδομένα τόσο του προϋπολογισμού του κράτους, όσο και των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: