Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το ίδιο τροπάρι το γνωστό


«Έμπα μπροστά, έμπα μπροστά και οι άλλοι πίσω ακολουθούν, μετά σιωπή και ακολουθεί, το ίδιο τροπάρι το γνωστό». Οι στίχοι του Μίκη Θεοδωράκη μοιάζουν να έχουν γραφτεί για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας στους υπουργούς και υφυπουργούς του, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, επανέλαβε τα περί ανάκαμψης και ανάπτυξης, επεσήμανε την ανάγκη αποφυγής νέων μέτρων και υπογράμμισε την υποχρέωση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τόλμη στις απαραίτητες αλλαγές, για να γίνει η Ελλάδα αγνώριστη.
Καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να γίνουν ομαλά και με τόλμη όλες οι απαραίτητες αλλαγές για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, ζήτησε από τους υπουργούς και υφυπουργούς της νέας κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ασφαλώς ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του, αλλά αυτή τη στιγμή υπέρτατη ιδεολογία είναι η στήριξη του τόπου. Άλλωστε μας ενώνει το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει, ότι «τις επόμενες ημέρες πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες δόσεις του δανείου».
Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν αγνώριστη την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, ως κοινό αντίπαλο. «Άμεση προτεραιότητα να έρθει η ανάκαμψη, να έρθουν επενδύσεις, να αποφευχθούν νέα μέτρα, να διορθωθούν οι αδικίες να αποκατασταθεί η ασφάλεια του πολίτη», κατέληξε ο πρωθυπουργός, ανακυκλώνοντας αυτά που εδώ και μια τριετία ακούει, αλλά δεν βλέπει ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: