Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πολύτεκνους, ανάπηρους και ανέργους «ματώνει» ο Στουρνάρας!

Πολύτεκνους, ανάπηρους και ανέργους «ματώνει» ο Στουρνάρας!

Το αντισυνταγματικό άρθρο 65 του νομοσχεδίου που κατέβασε το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει, ότι τα εισοδηματικά όρια θα υπολογίζονται με βάση «το συνολικό οικογενειακό εισόδημα» αντί του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που ίσχυε έως σήμερα.
Θέμα αντισυνταγματικότητας έθεσε βεβαίως και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής. Παρόλα αυτά και παρότι ακόμα και εντός της ΝΔ αντέδρασαν σφόδρα πολλοί βουλευτές, για αυτή ακριβώς την αντισυνταγματικότητα, την ώρα της ψηφοφορίας ξέχασαν όπως πάντα άλλωστε τις «δημοκρατικές» τους «ευαισθησίες» και υπερψήφισαν την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου «ενσωμάτωση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων ΕΛΤΕ, αναμόρφωση του οργανισμού ΝΣΚ και άλλες διατάξεις» που εξαιρεί χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από την καταβολή του σχετικού επιδόματος.
Με τον τρόπο αυτό θα συνυπολογίζονται πλέον τα προνοιακά επιδόματα (ανεργίας, αναπηρίας κ.α.) ως έσοδα που θα κρίνουν εάν μια πολύτεκνη οικογένεια δικαιούται να λαμβάνει επίδομα τέκνου. Το ίδιο θα ισχύει και για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων. Με λίγα λόγια ο Γιάννης Στουρνάρας φορολογεί πλέον τον παραπληγικό, τον ανάπηρο, τον πολύτεκνο, τον άνεργο κλπ...
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΘΗΛΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.