Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

La nonna του Ρομπέρτο Κόσσα από την ΥποκρΙΤΕΑ Θεατρική συντεχνία


Η ΥποκρΙτέα Θεατρική ΣυνΤεχνία

ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2012 στην Ιτέα, από μια ομάδα ανθρώπων που συμμετείχαν συστηματικά επί χρόνια στα θεατρικά δρώμενα της Φωκίδας και τους ένωσε αρχικά η αγάπη για την θεατρική τέχνη και στην συνέχεια η φιλία.
 
Στο μικρό διάστημα ζωής του, ο σύλλογος παρουσίασε ήδη δύο θεατρικές εκδηλώσεις με επιτυχία:
Το κουκλοθέατρο «ΛΕΝΟΝΙΑ» και την θεατρική παράσταση που περιελάμβανε τα δύο μονόπρακτα, «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ι. Καμπανέλη και «Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ» του Κ. Μουρσελά.
Η τρίτη επιλογή είναι η παρουσίαση του φημισμένου έργου του Αργεντίνου συγγραφέα Roberto Cossa «LA NONNA» .
 
Το θεατρικό αυτό έργο έχει ανέβει σε πολλές σκηνές ανά τον κόσμο με μεγάλη ...
επιτυχία και είναι γνωστό τόσο για την διαχρονικότητα του όσο και για την αλληγορία του.
Ο συγγραφέας το εμπνεύστηκε όταν γνώρισε μια πολύ λαίμαργη γιαγιά ,που έδωσε τον ρόλο κλειδί του έργου, για να εκφραστούν αλληγορικά οι τραγικές καταστάσεις που βίωνε λόγω του βάναυσου στρατιωτικού καθεστώτος Βιντέλα της Αργεντινής .
 
Το έργο πήρε νέα πνοή στα χρόνια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης στην Αργεντική και την Νότια Ευρώπη και παίζεται συνεχώς μέχρι σήμερα. Κάθε καλλιτεχνικό έργο που έχει διαχρονική αξία με την πάροδο των ετών αυτονομείται από την ιστορική στιγμή της δημιουργίας του και αποκτά την δική του ταυτότητα μέσα από τα μάτια και τα συναισθήματα των ηθοποιών του σκηνοθέτη και των θεατών της κάθε παράστασης.
 
Σε αυτό το ταξίδι σας καλούμε να συμμετέχετε τιμώντας μας με την παρουσία σας στην παράσταση μας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: