Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσίευμα των Financial Times για τον αντίκτυπο της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων


Δημοσίευμα για τον αντίκτυπο της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων φιλοξενεί η σημερινή έκδοση των Financial Times. Σημειώνεται πως σχετική έρευνα είχε διενεργήσει και το πρακτορείο Reuters τον περασμένο Μάιο.
Οι Financial Times αναφέρονται στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών κατά 37% από το 2009 έως το 2011, σημειώνοντας πως το ποσοστό ενδέχεται να είναι ακόμη υψηλότερο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι θάνατοι δεν αποδίδονται σε αυτοκτονία ( κάτι που αποδίδει σε λόγους που σχετίζονται με την Εκκλησία).
Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο αντίκτυπος της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων επισκιάζεται από τις πιο επείγουσες ανησυχίες για την πείνα και την φτώχεια. Τονίζεται δε πως οι διαγνώσεις κατάθλιψης, κρίσεων πανικού διαταραχής μετατραυματικού στρες και ο αριθμός των αυτοκτονιών αποτελούν αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις στην ελληνική κοινωνία.
Σημειώνεται πως έρευνα που είχε διενεργήσει το Reuters το Μάιο στην Ελλάδα υποστήριζε πως πίσω από κάθε αυτοκτονία υπάρχουν περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.
Το δημοσίευμα εκείνο υποστήριζε πως στην Ελλάδα όπου το ποσοστό ανεργίας στους νέους ξεπερνά το 50% πλέον η ψυχική υγεία των νέων Ελλήνων απειλείται.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: