Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Γέρε χρόνε φύγε τώρα, ήρθε ο νέος με τη δόση…


Το 2012 περνάει στην Ιστορία ως το έτος που κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης με τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού. Το 2013 έρχεται χωρίς ο αστικός κόσμος να έχει στον ορίζοντα μια «αξιόπιστη» διάδοχη κατάσταση.
Η χρεοκοπημένη επί της ουσίας ελληνική οικονομία είναι όπως ο ναρκομανής που δεν σώζεται απ’ τη δόση του αλλά απλά παρατείνει το μαρτύριό του.
Κάπως έτσι η κυβέρνηση και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ψάχνουν για χρόνο. Πολιτικό χρόνο μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Φθινοπώρου Αυτή ως φαίνεται είναι η απαίτηση της Μέρκελ, αυτή θέλοντας και μη είναι η επιθυμία της εγχώριας ελίτ.
Λέτε να τους την προσφέρει η θυσία του ξοφλημένου πολιτικά Γιώργου Παπακωνσταντίνου; Φτάνουν οι ξαδέλφες του για να μετατρέψουν τον άλλοτε Τσάρο του Τιτανικού σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το Βενιζέλο;
Το 2012 βέβαια μας έφερε και κάτι άλλο. Αρκετά Ινστιτούτα και think tanks κυρίως γερμανικά να κατοικοεδρεύσουν στην Ελλάδα. Είναι προφανές τι γυρεύει η Αλεπού στο παζάρι. Το ακούσαμε δια στόματος Βενιζέλου: «Είμαστε προτεκτοράτο».
Σ’ αυτό το προτεκτοράτο λοιπόν ενόψει του νέου έτους οι Γερμανοί Βιομήχανοι ξαναχτύπησαν και μας υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει θυγατρική τους. Το δώρο δεν το έστειλαν με τον Άγιο Βασίλη πάντως, γιατί δεν φτάσανε τα λεφτά της δόσης για τα έξοδα του ταξιδιού του με το έλκηθρο.
Άσχετο. Ή μήπως σχετικό; Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκανε που έκανε το γύρο της Λατινικής Αμερικής σαν άλλος Che Guevara, γιατί δεν πήγε και απ’ τη Βενεζουέλα του Τσάβες; Έστω τη Βολιβία του Μοράλες που τελευταία έχει πάρει φόρα και εθνικοποιεί στρατηγικούς τομείς της οικονομίας; Τι σόι σκληρές διαπραγματεύσεις θα κάνει με τους Γερμανούς που μας θέλουν θυγατρική τους;
Και μια και λέμε για ΣΥΡΙΖΑ ας μείνουμε λίγο στη θεωρία των δύο άκρων που είναι απ’ τα αγαπημένα του Νίκου Δένδια. Αυτό το παιχνίδι το παίζει όπως έπαιζε μικρός με τ’ αυτοκινητάκια του. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης βρίσκεται σε μια διαρκή φάση «κράτα με να σε κρατώ» με τη Χρυσή Αυγή όπως έδειξαν οι τελευταίες καταδρομικές στα πανεπιστήμια. Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι οι Χρυσαυγίτες, μετά τα σινεμά που έδειξαν πόσο Χριστιανοί είναι, τώρα θα μπουκάρουν και στις εκκλησίες αν ο Ιερώνυμος δώσει γη σε αλλοδαπούς.
Αυτά προς το παρόν, τα άλλα του χρόνου, μαζί με τις επενδύσεις, τη ρευστότητα, τις νέες θέσεις εργασίας και φυσικά την ανάκαμψη. Η ανάπτυξη θα έρθει το 2014. Είναι έγκυρο και μη γελάτε. Το γράφει στο ημερολόγιο των Μάγιας, στην ίδια σελίδα που γινόταν λόγος για τη συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι υπάρχει κάτι που θα τους λυγίσει και θα το καταλάβουν (για τον ερχομό της ανάπτυξης το 2014 μιλάμε πάντα). Το λέει ο Σαμαράς και συμφωνούν ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη.
Επειδή σας κούρασα με τις ευχές συνεχίζω με ανέκδοτα.
 Το 2013 θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή με το νέο εθνικό φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει την άνοιξη, κατά το «ζήσε Μάη μου».
Για την ώρα συζητάμε την αύξηση φόρων στους συνήθεις μ…….
Καλή χρονιά λοιπόν. Τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί με τις αυξήσεις της ΔΕΗ από 1/1/2013.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: