Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Εμφάνιζαν την Ελλάδα ως ... Ανταρκτική για να παίρνουν αποζημιώσεις


- Καταγγελίες από τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ για αγροτικά κυκλώματα
- ”Βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία”
 - Η Ελλάδα πλήρωνε κάθε χρόνο 750 εκατ. ευρώ, ενώ η Γαλλία, μόλις 150 εκατ. ευρώ
Χιλιάδες στρέμματα στη χώρα μας είναι μόνιμα πλημμυρισμένα, χιονισμένα και κατεστραμμένα από χαλάζι. Αυτή την εικόνα παρουσίαζαν επί χρόνια αγροτικά κυκλώματα για να παίρνουν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην προέδρου του Θ. Σαρρή, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.
“Βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει ολόχρονα χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ σε "μαϊμού" αγροτικές αποζημιώσεις. Έκαναν, σας λέω, την Ελλάδα, Ανταρκτική» έλεγε ο παραιτηθείς πρόεδρος της περασμένη Τρίτη, όταν πήγε να υποβάλει την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
O κ. Σαρρής εξήγησε ότι η χώρα μας αξιώνει αποζημιώσεις ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται. Κάθε χρόνο πλήρωνε, με εύκρατο καιρό, περί τα 750 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ολόκληρη Γαλλία, με το ψυχρό κλίμα που έχει, πληρώνει μόλις 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Όπως καταγγέλλει ο κ. Σαρρής, μόνο το 2009 μοιράστηκαν 500 εκατ. ευρώ ως αγροτικές αποζημιώσεις, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές. Υπήρξαν αγρότες που βρήκαν χρήματα στο λογαριασμό τους, χωρίς καν να τα ζητήσουν και όταν αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί η Κομισιόν μας ζητούσε να επιστρέψουμε τα χρήματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΞΕ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ! ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ !!!