Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βουλή η νέα λίστα Λαγκάρντ – Διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με την παλιά


- Αυτό προκύπτει από την άτυπη ενημέρωση
- Δε γίνεται λόγος για αλλοιώσεις στη νέα
λίστα Λαγκάρντ αλλά για διαφοροποιήσεις
- Οι
οικονομικοί εισαγγελείς διαβιβάζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες το φάκελο στη Βουλή
- Θα συνεδριάσει μετά τις 7 Ιανουαρίου η επιτροπή πόθεν έσχες


Στη Βουλή στέλνει την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το πόρισμα των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, που έφτασε σήμερα στα χέρια του, και περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της έρευνας των δύο οικονομικών εισαγγέλων…

Ερευνα που προέκυψε από την αντιπαραβολή των στοιχείων της λίστας που παρέδωσε στην Κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και της πρωτότυπης λίστας που έφτασε στα χέρια τους τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Παρασκευής και αναφέρονται στις καταθέσεις ελλήνων υπηκόων στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία.

Η λίστα θα παραδοθεί υπηρεσιακά στο γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής Θανάση Νάκου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα την κρατήσει κλειδωμένη στο γραφείο του και θα συγκαλέσει συνεδρίαση της Επιτροπής μετά της 7 Ιανουαρίου - οπότε και ξεκινούν ξανά οι εργασίες του Κοινοβουλίου, μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές - για να αποφασιστεί που κοινοβουλευτική διαδικασία θα ακολουθηθεί επί των στοιχείων των οικονομικών εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης λαμβάνοντας την πρωτότυπη λίστα στα χέρια τους διαπίστωσαν πως πρόκειται για μία λίστα που είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή (διαφορετικός τύπος αρχείου) από αυτήν που παραδόθηκε στην Κυβέρνηση τον Οκτώβρη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα η πρωτότυπη λίστα φέρεται να περιλαμβάνει περισσότερα ονόματα...

Αυτό, σύμφωνα με πηγές, δε σημαίνει πως αναγράφονται περισσότεροι δικαιούχοι λογαριασμών στην Ελβετική τράπεζα, αλλά ο κάθε δικαιούχος αναγράφει και τους συνδικαιούχους στον λογαριασμό (π.χ. άλλα μέλη οικογένειας).Επίσης στη λίστα εγγράφεται και το φορολογικό προφίλ έκαστου καταθέτη.

«Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα, ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται», ζητά το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και μιλά για «κοροϊδία γύρω από τις λίστες Λαγκάρντ».

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν άμεση τιμωρία όσων παρανόμησαν. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: “Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.
Ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την παραδειγματική τους τιμωρία από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα δικαστήρια και τη δήμευση των περιουσιών τους”.

Ένώ η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρει: "Βοά ο τόπος για την παραποίηση της λίστας του μαύρου χρήματος από τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, που καλύπτονται σήμερα ολοφάνερα από τη ΝΔ. Οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος να πάνε στη φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Πολιτική κάθαρση εδώ και τώρα!".

www.newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: