Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

«'Έναρξη εργασιών στο λιμάνι Ιτέας »



Σήμερα νιώθουμε τόσο μεγάλη χαρά που έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου και ξεκινά το έργο της «Εκβάθυνσης και επέκτασης του Λιμένα Ιτέας».

Η μελέτη του έργου έγινε σε συνεργασία και με τους τέσσερις τελευταίους προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας (Νίκο Γιογάκη, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Νίκο Καϊμάρα και φυσικά Σοφία Αναγνωστάκου), καθώς και με τα αντίστοιχα διοικητικά τους συμβούλια. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κ. Αργύρης Κασούτσας που ήταν και αυτός, που έκανε το αρχικό αίτημα προς εμάς για την αναγκαιότητα του έργου.

Παρότι προέκυψαν σημαντικές καθυστερήσεις στην μελέτη του έργου, εξαιτίας του χαρακτηρισμού natura του Κορινθιακού, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός διέσωσε την χρηματοδότηση του έργου, ως έργο πρώτης προτεραιότητας για την Φωκίδα μας.

Η πόλη της Ιτέας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο λιμάνι, που μαζί με το δρόμο που κατασκευάζεται “Μπράλλος-Άμφισσα”, ως συνέχεια του διευρωπαϊκού δικτύου E65, θα συνδέσει το λιμάνι του Βόλου και της Θεσσαλονίκης με αυτό της Ιτέας. Δίνοντας μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα στην περιοχή μας.

Καλή δύναμη σε όλους μας και κυρίως στους συναδέλφους Ασημάκη Κόκκινο και Άννα Μπεχλιβανίδη που θα επιβλέπουν το έργο.

Πέγκυ Αραβαντινού-Τζε




















4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι αυτό το έργο να μη γίνει η ταφόπλακα της κρουαζιέρας στην Ιτέα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και ζήτω σε όλους όσους κατάλαβαν ότι οι Δελφοί αξίζουν ένα καλύτερο πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό λιμάνι . Μπράβο και ζήτω σε όλους όσους θυμήθηκαν πως οι Δελφοί διαθέτουν θαλάσσια και αξιόλογη πύλη εισόδου στο απαράμιλλο Δελφικό Τοπίο.
Μπράβο και ζήτω σε μερικούς πιό συγκεκριμένους ανθρώπους που κυνήγησαν το έργο και το ξεσκάλωσαν απ τα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας-αδιαφορίας.

Ανώνυμος είπε...

Ψάχναμε υλικό να εμπλουτίσουμε τις παραλίες μας…
Δύο -ευτυχώς άκαρπες - προσπάθειες έγιναν να γεμίσουμε αδρανή εξόρυξης βωξίτη τις παραλίες μας.
Σήμερα λόγω των έργων εκβάθυνσης του λιμανιού της Ιτέας , χιλιάδες κυβικά μέτρα άμμου σκορπίζονται στον Κρισσαίο κόλπο.
Άμμος που έχει συσσωρευθεί εδώ και χρόνια απ τις απορροές των χειμάρρων της περιοχής.
Γιατί αυτό το πολύτιμο υλικό να πηγαίνει χαμένο και να μη αποθηκεύεται για να στεγνώσει ώστε να χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό παραλιών ;
Είναι δύσκολο ή απλά δεν τύχει κανείς σκεφθεί;

Ανώνυμος είπε...

Να'χαμε να λέγαμε