Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Georgia Kacandes , κορυφαία παραγωγός ταινιών του Χόλυγουντ με καταγωγή απ' την Κολοπετινίτσα...

Η Ελληνοαμερικανίδα Georgia Kacandes είναι η παραγωγός που έκανε πραγματικότητα την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο “Κάποτε στο Χόλιγουντ”, η οποία κέρδισε τρεις Χρυσές Σφαίρες

Η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο “Κάποτε στο Χόλιγουντ” κέρδισε Χρυσή Σφαίρα “καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ”, “σεναρίου” και “β’ ανδρικού ρόλου” για την ερμηνεία του Μπραντ Πιτ. Υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα “α΄ανδρικού ρόλου” ήταν και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που πρωταγωνιστεί στην ταινία. Παραγωγός της ταινίας, όπως και άλλων επιτυχιών του Χόλιγουντ είναι η Georgia Kacandes

Η οικογένεια από την Κολοπετινίτσα που διέπρεψε στην Αμερική

Παιδί οικογένειας μεταναστών από τη Ρούμελη, η Georgia Kacandes ήταν, όπως λέει η ίδια, “το μαύρο πρόβατο” της οικογένειας. Τα παιδιά της οικογένειας Kacandes σπούδασαν στα καλύτερα Αμερικανικά πανεπιστήμια, οι τρεις αδελφές της τελείωσαν το Harvard κι ο πατέρας της, μετανάστης από τη Ρούμελη, τελείωσε το Κορνέλ.

Μεγάλωσε με τα πέντε αδέλφια της, τους γονείς και τη γιαγιά της και συντροφιά τους είχαν ιστορίες από την πατρίδα των γονιών και των παππούδων, τόσο από την αρχαία ελληνική ιστορία και τους ήρωες της επανάστασης, όσο και από την Κατοχή όταν ο πατέρα τους που κρυφά μετέφερε μηνύματα όταν ήταν παιδάκι κι οι Γερμανοί δεν τον υποπτεύονταν.


Το 1974 η οικογένεια ήρθε για δύο μήνες στην Ελλάδα. Τότε επισκέφθηκαν το χωριό για το οποίο συζητούν συχνά στην οικογένειά της, από τότε που ήταν μικρή η Georgia, την Κολοπετινίτσα, όπου είχε γεννηθεί ο παππούς της (το χωριό που εδώ και πολλά χρόνια ονομάζεται Τριταία, στον Νομό Φωκίδας). 

Ο έρωτας την οδήγησε στην παραγωγή ταινιών

Η Georgia Kacandes ξεκίνησε τις σπουδές της στην Αγγλία, στο King’s College, πριν συνεχίσει στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Τελικά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου και λάτρεψε την πανκ ροκ. Τότε ήταν πολύ ερωτευμένη. Ο σύντροφός της σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και την έπαιρνε μαζί του σε γυρίσματα ως ηθοποιό, βοηθό για την κάμερα, οδηγό, η Georgia έκανε οτιδήποτε ήταν απαραίτητο για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Τότε αγάπησε την παραγωγή ταινιών, άρχισε να συντονίζει τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε και τελικά έγινε διευθύντρια παραγωγής ενώ σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο σύλλογος αποφοίτων του NYU συνεχάρη τη Georgia Kacandes για τις Χρυσές Σφαίρες που κέρδισε η ταινία “Κάποτε στο Χόλιγουντ” και ανάρτησε αυτή τη φωτογραφία στο Facebook.


 


Την επιλέγουν κορυφαίοι σκηνοθέτες

Η Georgia Kacandes έχει κάνει πολλές παραγωγές για κορυφαίους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Με τον Κουέντιν Ταραντίνο έκανε το “Κάποτε στο Χόλιγουντ” και την ταινία “Οι Μισητοί Οκτώ”. Με τον Μάρτιν Σκορτσέζε έκανε τις ταινίες “Ο Λύκος της Γουολ Στριτ” και“Hugo”. Μεταξύ των ταινιών της είναι και η “Σιριάνα” του Στίβεν Γκάγκαν με πρωταγωνιστή τον Τζόρτζ Κλούνεϊ.


 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: