Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

«Απαντήστε μας, γιατί και σε ποιους ξεπουληθήκατε»(από το fb)


Επειδη στον 21ο αιωνα μονο οι αφελεις και οι φανατισμενοι πιστευουν οτι οι οικονομικες αποφασεις λαμβανονται με ιδεολογικα κριτηρια,

θα ειχε ενδιαφερον να μας πουν οι εκπροσωποι των 29 καθως και η κυβερνηση της Γερμανιας (δεν ρωταμε την ελληνικη κυβερνηση, γιατι δεν ρωταμε το υπηρετικο προσωπικο):

ποιος ειναι ο πραγματικος λογος που ακολουθησαν πιστα απο τις αρχες του Φθινοπωρου του 2021, πολυ πριν δηλαδη τη ρωσικη εισβολη στην Ουκρανια, την επίμονη αμερικανοβρετανικη απαιτηση για "απεξαρτησης απο το ρωσικο αεριο και πετρελαιο", και την προσφυγη στην προμηθεια ενεργειας απο την "ελευθερη αγορα", τη στιγμη που

1. η ρωσικη ενεργεια ειναι απειρως φθηνοτερη, με σταθερη τιμη που καθοριζεται απο συμφωνιες και οχι απο κερδοσκοπικες διακυμανσεις

2. η ρωσικη ενεργεια βρισκεται στο ευρωπαϊκο εδαφος και ειναι απολυτως πιο προσιτη για τους Ευρωπαιους

3. η ρωσια δεν απειλησε ουτε υπηρξε στον οριζοντα δειγμα απειλης αυξησης των τιμων περα απο αυτην που συμφωνουν τα συμβαλομενα μερη και περαν της ρωσικης αιτησης- και οχι απαιτησης- οι συμφωνιες αντι για ετησα να εχουν πιο μακροπροθεσμη ισχυ (3ετη ή 5ετη). Αιτημα, πανω στο οποιο πατησαν οι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ κυκλοι Βρυξελλων και Γερμανιας για να τορπιλησουν τις συμφωνιες και να στειλουν τις ευρωπαϊκες χωρες στα νυχια του κερδοσκοπικου Ολλανδικου χρηματιστηριου καυσιμων. Η τιμη του αεριου απο τα 25-30 δολ. εκτιναχτηκε την επομενη μερα στα 180 με αδηλωτο μελλον για τα νοικοκυρια φυσικα. Γιατι οι κυβερνητες ειναι πλουσιοι απο τους φορους των υπηκοων.

4. η ευημερια της Ευρωπης τα τελευταια 35 χρονια οφειλεται και στηριζεται απολυτως στις συμφερουσες τιμες και μεταφορες του ρωσικου καυσιμου,

5. οι ΗΠΑ εχουν εξαπολυσει οικονομικο πολεμο στην ΕΕ εδω και 20 χρονια με αποκορυφωμα την περιοδο Τραμπ, οπότε ευρωπαϊκα προϊοντα (αυτοκινητα, ποτα, αγροτικα κλπ) δεχτηκαν δυσθεωρητους φορους σε μια προσπαθεια της Αμερικης να αντιμετωπισει τον ευρωπαΙκο ανταγωνισμο
ας μας απαντησει το καθεστως των Βρυξελλων και η νεα γερμανικη κυβερνηση λοιπον ποιος ειναι Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λογος που καταδικασαν τους Ευρωπαιους:

σε νεα φτωχοποιηση (μετα το 2009 οπότε τους καλεσαν να πληρωσουν τις χρεωκοπημενες αμερικανικες Τραπεζες) με τις πανυψηλες τιμες της ενεργειας.

Και ας αφησουν τα παραμυθια για μικρα παιδια, αφελεις και τυφλωμενους φανατικους οτι ολα γινονται για τον κακο Πουτιν και την εισβολη στην Ουκρανια.

Απο πότε οι οικονομικες αποφασεις- και μαλιστα τοσο σοβαρες- λαμβανονται για ιδεολογικους και ηθικους λογους. Και απο πότε οι κυβερνησεις των κρατων και των υπερεθνικων οργανισμων δρουν και αποφασιζουν με ηθικα και ιδεολογικα κριτηρια.
Ολα ειναι χρημα και εξουσια. Κι αυτο, τον 21ο αιωνα, αρχιζουν και το καταλαβαινουν ακομα και τα παιδια.

Ας μας πουν λοιπον οι εκπροσωποι στις Βρυξελλες και η νεα κυβερνηση της Γερμανιας:

Ποιος ειναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λογος, που εγκαταλειφθηκε και τορπιλιζεται η πολιτικη ενεργειακης συνεργασιας Γερμανιας- Ρωσιας, η οποια φερνει ευημερια στην Ευρωπη εδω και τρεις δεκαετιες; Και για χαρη της οποιας οριζεται ως τοποτηρητης της στο δσ της Gazprom αποχωρων Γερμανος Καγκελαριος! Ω, τι συμπρωση: Αμεσως μετα την αποχωρηση της Μερκελ απο την Καγκελαρια!

Και ποιος ειναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λογος που ευνοειται η οικονομικη πολιτικη των ΗΠΑ, της Βρετανιας, της Νορβηγιας και των.... δημοκρατικων χωρων του Αραβικου κοσμου, σε βαρος των Ευρωπαιων πολιτων. Με τις αποφασεις Ευρωπαιων πολιτικων!!

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λογος. Οχι αηδιες για μωρα παιδια. Ειναι η βλακεια; Ειναι η δειλια; Καποιοι χρηματιστηκαν ή χρηματιζονται; Ειναι τεραστια οικονομικα συμφεροντα που εξουσιαζουν κυβερνησεις; Ειναι ξενες κυβερνησεις που εξουσιαζουν, εκβιαζοντας πολιτικους; ΤΙ ειναι.

Κι ας κινηθει μια διαδικασια ερευνας σε ποινικο επιπεδο σε βαρος οσων ευθυνονται γιαυτες τις αντιευρωπαΙκες αποφασεις, που εχουν αμεσο αντικτυπο στις ζωες των ανθρωπων. Μια Διεθνης ερευνα με προσφυγη στα Διεθνη δικαστηρια. Μπορει τα δικαστηρια να ειναι κι αυτα υποχειρια. Αλλα, οι υπευθυνοι θα φανερωθουν. Για να μη μενουν οι λαοι στα σκοταδια, ευκολα παιχνιδια σε χερια αναλγητων επιτηδειων.

Εμπρος λοιπον. Ας μας απαντησει, επιτελους, καποιος υπευθυνος. Επειδη μπορει οι λαοι να ειναι ηλιθιοι, αλλα δεν ειναι και ολα τα ατομα των λαων ηλιθια.



Σημείωση : Το κείμενο μεταφέρθηκε αυτούσιο , όπως έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια: