Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Σεμινάριο του Ανατόλι Βασίλιεφ στους Δελφούς

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το πόστο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, θέση την οποία υπηρετεί από το 1993, ανακοίνωσε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ κατά την παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων του οργανισμού. 

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η διεθνώς διακεκριμένη ιστορικός, «ασφαλώς θα είναι η τελευταία μου φορά εδώ. Στα 95 μου χρόνια, δεν θα γίνω σαν αυτούς που κορόιδευα, που επέμεναν στις θέσεις τους και δεν άφηναν τους νέους να κάνουν τη δουλειά τους». 


Ερωτώμενη αν έχει βρει τον αντικαταστάτη της, η κυρία Γλύκατζη-Αρβελέρ απάντησε: «Δεν θα γελοιοποιηθώ με το να είμαι υποψήφια, αλλά ούτε με το να ενδιαφερθώ για το ποιος θα με αντικαταστήσει», ενώ επαίνεσε –μεταξύ άλλων– και τις προσπάθειες των συνεργατών της, με τη συμβολή των οποίων «έγιναν πράγματα που μένουν στην ιστορία του Κέντρου».


Λαμβάνοντας τον λόγο, η προϊσταμένη του τμήματος συνεδρίων και καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Κέντρου Δελφών, Μάρω Νικολοπούλου, περιέγραψε τις επικείμενες εκδηλώσεις του οργανισμού, από τις οποίες ξεχωρίζει το εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς και σπουδαστές, που θα πραγματοποιήσει στους Δελφούς ο διεθνούς φήμης Ρώσος σκηνοθέτης Ανατόλι Βασίλιεφ (7-11.7). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, προβολές παραστάσεων και ντοκιμαντέρ, ενώ την τελευταία ημέρα θα μιλήσει με θέμα «Η σχέση μου με την Ελλάδα», όπου θα συμμετέχουν οι: Λυδία Κονιόρδου, Αγλαΐα Παππά, Θεόδωρος Τερζόπουλος και Νατάλια Ισάεβα.


Με μεγάλο ενδιαφέρον επίσης αναμένεται, πιθανότατα στα τέλη Νοεμβρίου, μια έκδοση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, η οποία θα συμπυκνώνει στις σελίδες της την ιστορία των περίφημων διεθνών συναντήσεων αρχαίου δράματος, που έλαβαν χώρα στους Δελφούς από το 1984 έως το 2009 και αργότερα. Ο τόμος, σε επιμέλεια της Μάρως Νικολοπούλου και υπό τη γενική εποπτεία του σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου, θα κυκλοφορήσει με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, άρθρα σημαντικών πανεπιστημιακών, θεατρολόγων και σκηνοθετών. 

Τέλος, στις 28 Ιουλίου η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, υπό τον Διονύση Γραμμένο, θα δώσει συναυλία για τα 200χρονα της Ελληνικής Επανάστασης με έργα Μπετόβεν και Σκαλκώτα στο θέατρο Φρύνιχος, ενώ τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την εθνική παλιγγενεσία.


πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η διεθνώς διακεκριμένη ιστορικός, «ασφαλώς θα είναι η τελευταία μου φορά εδώ. Στα 95 μου χρόνια, δεν θα γίνω σαν αυτούς που κορόιδευα, που επέμεναν στις θέσεις τους και δεν άφηναν τους νέους να κάνουν τη δουλειά τους». " Ευτυχώς που δεν γίνατε σαν αυτούς που κοροϊδεύατε......