Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Διαδηλώνουν με μαύρα ρούχα για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (φωτο)

«ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΜΙΛΟΥΝ , Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΩΦΕΥΕΙ»



Με το σύνθημα «Αμετακίνητοι – Αμετακίνητα», μέλη της “Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” φορώντας μαύρα ρούχα πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό που αναγράφει “έγκλημα στο σταθμό Βενιζέλου” και πλήθος πλακάτ διαμαρτύρονται κατά της απόφασης για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό.

Επιπλέον, έχουν τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αποτυπώνεται το σκάμμα με τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου, τα ονόματα των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και φορέων που προσυπογράφουν το αίτημα για διατήρηση κατά χώραν των αρχαιοτήτων, αλλά και το σύνθημα “Οι άριστοι μιλούν, η κυβέρνηση κωφεύει. Κύριε πρωθυπουργέ σταματήστε τώρα το έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου”.

“Για συγκεκριμένα συμφέροντα θα γίνει έγκλημα γιατί αυτά τα αρχαία δεν πρόκειται να επαναποθετηθούν και σε περίπτωση που αυτό γίνει θα είναι διαλυμένα και πάνω σε βάσεις τσιμεντένιες οπότε θα έχουν χάσει όλες τους τις καμπύλες. Επίσης, δεν είναι μόνο έσοδα που χάνει η πόλη, αλλά είναι κομμάτι της ιστορίας μας, αυτό είναι το βασικό” δήλωσε η Άννα Χατζιμανώλη, μέλος της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.



ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: