Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Απλώνουν συρματόπλεγμα στον Έβρο και αυξάνουν τις περιπολίες για να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου 

Υψώνοντας συρματοπλέγματα σε γνωστά περάσματα των παράνομων διακινητών μεταναστών στον Έβρο και με περισσότερες μικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας επιχειρεί η κυβέρνηση να θωρακίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να ανακόψει τις ροές που δείχνουν να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες.   


Το σχέδιο επιβλέπει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για τον έλεγχο των συνόρων και το μεταναστευτικό-προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος πέρασε το Σαββατοκύριακο με περιοδεία στον Έβρο. 

Ο κ.Στεφανής έκανε επιθεώρηση στα συγκεκριμένα έργα, ξεκινώντας από τον βόρειο Έβρο και φτάνοντας ως το Δέλτα του ποταμού Έβρου, συνοδευόμενος από τους διοικητές των δύο μεραρχιών, τον υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη της 16ης Μεραρχίας και τον υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη της 12ης Μεραρχίας, μαζί με τον Διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.   

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς που επίσης βρέθηκε στην περιοχή μια ημέρα νωρίτερα, είχαν συνεργασία και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές του Έβρου, αφού πλέον υπάρχει κοινή δράση Στρατού-Αστυνομίας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί.   

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους πάνω από 5 χιλιόμετρα, προκειμένου να μην γίνεται εύκολα η διακίνηση μεταναστών από τα παράνομα κυκλώματα. Παράλληλα αυξήθηκαν οι μεικτές περιπολίες από τον στρατό και την αστυνομία κατά 50%.   

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή έρχεται ενώ πρόσφατο δημοσίευμα του Spiegel δημοσιοποιήσε βίντεο και έκανε λόγο για παράνομα pushbacks στον Έβρο. 



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: