Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟ – ΜΠΡΑΛΟΣ ( του Σαράντη Μιχαλόπουλου , κατοίκου Ιτέας )


"Ας το κάνουμε όλοι μας σημαία !"
Σαρ.Μιχαλόπουλος 


Το θέμα δεν είναι τοπικιστικό. Είναι θέμα δημιουργίας υποδομών σε μία ευρύτερη περιοχή που αναζητά και αυτή τις ευκαιρίες που της αναλογούν στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
Παρότι το αίτημα για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από Αντίρριο μέχρι Μπράλλο είναι σε ημερήσια διάταξη στην περιοχή μας, μπορεί και πρέπει να γίνει κυριολεκτικά «σημαία» μας, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε δημόσια εκδήλωση.
Βεβαίως, μεγάλες ανάγκες υπάρχουν και σε πολλούς άλλους τομείς. Για παράδειγμα, η νοσοκομειακή περίθαλψη κυρίως στηρίζεται για την περιοχή μας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, που όμως χρειάζεται κανείς τουλάχιστον μία ώρα για να φθάσει εκεί. Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος πιθανότατα θα μείωνε αυτόν τον χρόνο σε μισή ώρα, οπότε η κάλυψη θα ήταν καλύτερη και θα αντιστάθμιζε την έλλειψη σε τοπικό επίπεδο σύγχρονης και πλήρους νοσοκομειακής μονάδας.  
Με ανάλογο τρόπο θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και άλλες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, καθώς η «μείωση» των αποστάσεων και η ευκολία μετακίνησης και προσέγγισης κεντρικών σημείων οικονομικής δραστηριότητας αλλά και διοικητικών υπηρεσιών, θα βοηθούσε και πολλές άλλες δραστηριότητες που σήμερα «πάσχουν». 
Ας κινητοποιηθούν λοιπόν στην κατεύθυνση αυτή, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς, Σωματεία, Οργανώσεις Πολιτών και όποιος άλλος έχει δυνατότητα δημόσιας έκφρασης. Ας συντονίσουν τη δράση τους και ας αναδείξουν το θέμα όπου και όπως μπορούν. Ο τόπος το χρειάζεται.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://vimaiteas.blogspot.com/2019/09/blog-post_18.html

Ο Σημαντικότερος δρόμος για την ανάπτυξη στην Ιτέα αλλά και σε όλη την περιοχή είναι ο «Θήβα –Ιτέα» που θα φέρει την Αθήνα πιο κοντά... και μετά είναι ο "Μπράλος - Αντίρριο"
Φυσικά η πρόβλεψη είναι να γίνουν και οι δυο αυτοί οδικοί άξονες και να ενωθούν.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είσαι ντιπ ηλίθιος για να πιστεύεις ότι αμά γινεις Στυλίδα η Καμμένα Βούρλα θα ζήσεις καλύτερα από το να είσαι απλά Ιτέα...

Ανώνυμος είπε...

Ανερμάτιστο άρθρο, πλήρες λαϊκισμού, τοπικισμού και άγνοιας επιστημονικών, οικονομικών, συγκοινωνιακών, τεχνικών και θεσμικών δεδομένων.Ακόμα και το παράδειγμα του Νοσοκομείου είναι απαράδεκτο και αισχρό . Η ολη ιστορία θυμίζει το Χιονοδρομικό στα Βαρδούσια...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ θέλει η εταιρεία, θα γίνει. Αν δεν θέλει, δεν θα γίνει τίποτα. Θα έλεγα καλύτερα να επικεντρωθούμε στο Λιβαδειά-Άμφισσα-Ναύπακτος. Από κει είναι ο μεγαλύτερος φόρτος και εξυπηρέτηση του νομού.

Ανώνυμος είπε...

Κοντοί πολιτικοί της Φωκιδας με κοντά πόδια και κοντό όραμα χωρίς λαλιά, νέοι δρόμοι για άλλους νομούς που έχουν πολιτική δύναμη για εμας κανονιζουν αλλοι οχι εμεις