Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

"Π. ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ! " ( του Λουκά Αναγνωστόπουλου , Δημοτικού Σύμβουλου Δήμου Δελφών )





Στην αρχή έτριβα τα μάτια μου. Δεν μπορεί λέω κάποιο λάθος θα κάνω, κάτι δεν  καταλαβαίνω από τα γραφόμενα! Έλα όμως που το ρεπορτάζ ήταν πέρα για πέρα αληθινό.
Κορυφαία επένδυση σε Πανελλαδικό επίπεδο στον χώρο της αιολικής ενέργειας, που πραγματοποιείται στην περιοχή της Δ.Ε. Δεσφίνας, κινδυνεύει να ακυρωθεί μιας και η νέα δημοτική αρχή, πρωτοστατούντος του νέου αντιδημάρχου Δ.Ε. Δεσφίνας και εποπτεύοντος των υπηρεσιών Περιβάλλοντος και ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών και φυσικά με την συναίνεση του Δημάρχου κ. Π.Ταγκαλή, αποφασίζει χωρίς καμία προειδοποίηση να διακόψει την παροχή ύδατος στον χώρο των εργοταξίων!  Ο λόγος απλός και προφανής. Χρωστάει λέει η εταιρεία περίπου 5.000 χιλ. ευρώ σε νερά και όχι μόνο αυτό αλλά ενοχλεί και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που δεν μπορούν να οδηγούν σε σκονισμένους δρόμους από τη δραστηριότητα των μηχανημάτων της εταιρείας!! Λες και η κτηνοτροφία ασκείται σε περιοχές όπως το Κολωνάκι και η Κηφισιά και οι κτηνοτρόφοι προσέρχονται στα μαντριά τους με Ferrari και Lamborghini! Τέτοιο πράγμα.

Πέρα όμως από την φαιδρότητα των ενεργειών τους, τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και επικίνδυνα. Μία επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ήδη δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα αποδίδει στην πλήρη ανάπτυξη της κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση στα δημοτικά ταμεία και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία, για την οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί, θωρακίζοντάς τη με πλήρεις αδειοδοτήσεις και αίροντας όλα τα νομικά εμπόδια που υπήρχαν, μπορεί να μην πραγματοποιηθεί επειδή θέλουν να κάνουν τα πολιτικά τους παιχνιδάκια ο κος Ταγκαλής και οι όμοιοι του.
Εύχομαι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο νέος Βουλευτής Φωκίδος όσο και η νέα Περιφερειακή Αρχή, να έχουν ήδη αντιληφθεί την σοβαρότητα του όλου θέματος και να έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπηρετηθεί ένας εθνικός σκοπός, που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων στην χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας.

 Όσο αφορά την μελλοντική πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής, εάν κρίνουμε από το πώς φαίνεται να διαχειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα, φοβάμαι ότι σύντομα θα διαψευστούν όλοι όσοι νόμιζαν ότι κάτι διαφορετικό κομίζουν στα αυτοδιοικητικά πράγματα οι νέοι διοικούντες. Το σημαντικότερο όμως για τον Δήμο μας, είναι να μην δημιουργηθεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τα λάθη και τις παραλείψεις τους, ειδικά στην περιοχή μας που όλοι οι σημαντικοί κοινωνικοί και οικονομικοί δείκτες βρίσκονται σε διαρκώς φθίνουσα πορεία.


11 Σεπτεμβρίου 2019

Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών


20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά θα 'πρεπε να λούστεις με μπόλικα βρισιδια,αλλά έχει χάρη που θα κοπεί το σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή χρωστάει 5.000 και θα της δίνουν συνέχεια? Αυτό θέλετε?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΒΗΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ[ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΜΕΜΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ] ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΦΘΟΝΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΠΙΜΤΟΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΤΟΝ Κ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΩΣ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΩΣ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑΣ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ,ΚΑΙΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΕΠ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΣΕΣΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που διαβάζω μία τέτοια ανακοίνωση από πρώην αντιδήμαρχο δήμου δελφών.Είσαι και δελφιώτης!!!!!!!!!!!

Σ.Κ. είπε...

Εάν η κορυφαία επένδυση σε πανελλαδικό επίπεδο κινδυνεύει να ακυρωθεί λόγω ενός χρέος τους 5.000 ευρώ ή γιατί δεν μπορεί να ψεκάσει τους δρόμους για να μην σηκώνεται σύννεφο σκόνης τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείτε για το "κορυφαίο" της επένδυσης.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι δεν ανήκω σε καμία παράταξη και το σχόλιό μου δεν αποσκοπεί σε αντιπαραθέσεις με οποιονδήποτε. Δεν γνωρίζω κανένα ούτε είμαι φίλος ή εχθρός με όσους αναφέρονται στην δημοσίευση του κ. Αναγνωστόπουλου.Δεν έχω καμία σχέση με την προηγούμενη ή την τωρινή δημοτική αρχή ή τον/τους εργολάβους.
Θέλω να σχολιάσω τα εξής:
1ον. Πολύ αμφιβάλλω αν θα υπάρξουν "δεκάδες" θέσεις εργασίας. Ο κάθε εργολάβος έχει το δικό του προσωπικό και μάλιστα εξειδικευμένο. Επίσης σε μεγάλο ποσοστό οι εργολάβοι αυτοί δεν προέρχονται από την Φωκίδα.Εφόσον αποπεραττωθεί η συγκεκριμένη "επένδυση" και παραδοθεί το έργο, πόσες θέσεις εργασίας από αυτές που θα έχουν δημιουργηθεί θα υπάρχουν;
2ον. Το πόσο θα αποδίδει μια τέτοια ¨επένδυση" δεν μπορώ να το ξέρω αλλά επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω εάν θα ωφεληθούν τα δημοτικά ταμεία. Το "κατ΄επέκταση στη τοπική κοινωνία" δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνομαι.
3ον. Αναφέρετε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια αίροντας όλα τα νομικά εμπόδια. Δηλαδή μας ενημερώνετε ότι ο νόμος υπήρξε εμπόδιο στην υπογραφή των συμβάσεων;
4ον. Αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στον άνθρωπο, από τα αποτελέσματα της εκμετάλλευσης αυτής της "επένδυσης" υπάρχουν. Δεν παρατήρησα να αναφέρεστε σε αρνητικές επιπτώσεις παρά μόνο σε μείωση της ανεργίας και οικονομικά οφέλη της κοινωνίας.
5ον. Σε περίπτωση που χρωστάει τώρα 5.000 ευρώ σε νερά , πώς είστε σίγουρος ότι δεν θα χρωστάει στους εργαζόμενους, στο ΙΚΑ, στην εφορία;
Πώς είστε σίγουρος ότι θα αποδοθούν τα "1.000.000" ευρώ ετησίως;
6ον. Όσο αφορά τους τσοπάνηδες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την διέλευση των οχημάτων και την σκόνη, δεν το γνωρίζω. Ρωτήστε τους ίδιους. Αλλά θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι άλλο η σκόνη από τα πρόβατα κατσίκια, άλλο η σκόνη που δημιουργείται από την διέλευση των μηχανημάτων έργου, φορτηγά κλπ.Την σκόνη αυτή την αναπνέουν τα "ζωντανά" τα οποία αυριο μεθαύριο θα βρίσκονται στο πιάτο ενός παιδιού...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή συνέχεια σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε σεις όλοι που σχολιάζεται χωρίς να ξέρετε τι σας γίνετε.
Πως είναι δυνατόν να πληρώσει μια εταιρία νερό χωρίς παραστατικά?
Αν απαίτητε κάτι τέτοιο ο καθένας θα μπορούσε να πει ότι κάτι πονηρό συμβαίνει από πίσω.
Η Γερμανία δεν σταμάτησε να βάζει ανεμογεννήτριες επειδή στράφηκε στο λιγνίτη αλλά γιατί έχει πιάσει το ποσοστό σε ανανεώσιμες που προβλέπετε.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνήστε.........πέφτει μάσα εκεί!!!!Γι’αυτο τους εκβίασαν με το νερό, αλλά δεν τους βγήκε.πηρε διαστάσεις το θέμα και πάνε να το καλύψουν με μισόλογα. Μάζεψε τους παλαιοκομματικούς ο Ταγκαλής,μια από τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ "ΕΠΙΑΣΕ" ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ?ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ?ΜΗΠΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕ?ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ? ΔΕΝ ΘΕΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ?

Ανώνυμος είπε...

5:30 ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ(ΠΙΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Ή ΠΙΟ ΒΛΆΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ) ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ, ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (ΓΕΜΑΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι ο Κος Αναγνωστόπουλος βρίσκεται εκτός της κοινής αντίληψης περι ανάπτυξη ή επιλέγει να υπερασπίζεται το έργο του μεχρι εσχάτων υποτιμώντας την αντίληψη των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε να δείτε πολλά ακόμη με τον Ματζώρο αντιδήμαρχο.και φανταστείτε,μόλις ανέλαβε!Δεν κόβεται το χούι.

Ανώνυμος είπε...

MAZTZOROS MANANAS TAGKALIS MIA APO TA IDIA...

Ανώνυμος είπε...

Πονηρουλη...

Σ.Κ. είπε...

"Καλά ρε σεις όλοι που σχολιάζεται χωρίς να ξέρετε τι σας γίνετε.
Πως είναι δυνατόν να πληρώσει μια εταιρία νερό χωρίς παραστατικά?
"

Ώπα! Αλλάζει το πράμα έτσι. Το πεντοχίλιαρο το ζητάνε έτσι στον αέρα; Χωρίς παραστατικά;

Ανώνυμος είπε...

Τους στόχους τους καθορίζουν τα τζιμανια στην ευρωπαϊκή ένωση... άρα τα συμφέροντα. Στην Γερμανία λοιπόν δεν μπορούν να μπουν άλλες. Γι'αυτό λοιπόν έχουν ρηξει δίχτυα σε άλλες αγορές. Το να λέτε ότι σταμάτησαν γιατί είναι επιβλαβής είναι παραπληροφόρηση.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ έξυπνε και μορφωμένα μου αν πιστευεις πως για ολα φταινε τα αιολικα μαλλον θα μεινεις αλλα τοσα χρόνια στον ίδιο παρονομαστή...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΤΡΩΝΕ, ΜΑΖΙ ΠΙΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑΣΕΙ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ο 5:07 έχει σαφώς κάποιο ζήτημα με την μόρφωση και τους μορφωμένους, είναι όμως (όπως πιστεύει προφανώς ο ίδιος για τον εαυτό του) ευφυΐα και τα έχει καταλάβει όλα. Ξέρει στα σίγουρα ότι ο παρανομαστής της περιοχής (που συμφωνεί ότι δεν πρέπει να μείνουμε) θα αλλάξει βάζοντας αιολικά! Να τον κάνουμε και αυτό Δήμαρχο, ή βουλευτή κυρίες και κύριοι μπάς και αυτός τουλάχιστον να μας πει το σκεπτικό του. Οι μέχρι σήμερα εκλεγμένοι μας του σιναφιού του είναι αλλά δεν έχουν προσπαθήσει ποτέ απο πριν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους και παραδίδοντας πάντα και όλοι τους τον τόπο σε χειρότεροι κατάσταση απ' ότι τον παρέλαβαν, ποτέ κανείς τους δεν είχε το φιλότιμο να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί. Μέχρι τώρα τέτοιους κάνουμε δημάρχους αντιπεριφερειάρχες βουλευτές κ.λ.π. και ενώ εμείς απορούμε γιατί πάμε απο το κακό στο χειρότερο (σε αυτό συμφωνεί προφανώς και αυτός που τα έχει με τους μορφωμένους) εγώ θυμάμαι το ρητό που λέει ότι "η επιτομή της βλακείας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα". Κάτι δηλαδή, ακριβώς σαν αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας και το οποίο υποστηρίζει μετά θάρρους (ή θράσους λόγω γενικής άγνοιας ή άνοιας) ο εν λόγω κύριος. Να είναι τελικά η διαφθορά (κοινώς να έχουμε γίνει πόλος έλξης και ανάδειξης λαμογιών) που φταίει; Να είναι απλά η επιτομή της ανθρώπινης βλακείας; Να είναι και τα δυό; Η πραγματικότητα είναι γύρω μας αμείλικτη και ας δώσει ο καθένας την δική του απάντηση. Σε κάθε περίπτωση όλοι φέρουμε μια ισχυρή δόση βλακείας πέρα απο κάθε τοποθέτηση περι ηθικής. Ο τόπος βουλιάζει, τα συμφέροντα όλων μας βουλιάζουν, και εμείς εξακολουθούμε να τα ανεχόμαστε. Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Άλλος μίλησε για αμόρφωτους και βλάκες προφανώς γιατί θεωρεί τον εαυτό έξυπνο και μορφωμένο. Προφανώς θα ξέρεις και το βασικό χαρακτηριστικό του βλάκα. Να προσπαθεί να απαξιώσει όλους γύρω του για να τους φέρει στο επίπεδο του. Συμφωνώ σε πολλά απ όσα λες ειδικά για όλους αυτούς που ψηφίζουμε κατ' επανάληψη και έχουν φέρει τον τόπο τόσο πίσω. Ναι τα αιολικα ,οι υχθυοκαλιεργιες και οι βωξιτες είναι ένα βασικό πρόβλημα για τον τουρισμό. Κατά την άποψη μου όμως το βασικό πρόβλημα είναι όλα αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό και δεν γίνονται. Είμαστε ο πιο κεντρικός νόμος της χώρας και ο πιο δύσκολα προσβάσιμος. Ούτε ένα χιλιόμετρο εθνικής οδού. Δεν υπάρχει παραλία εκτός αστικού ιστού οργανωμένη ή έστω να μην κινδυνεύεις να πάθεις διάστρεμα. Το κάθε χωριό κοιτάει την πάρτυ του. Δεν υπάρχει οργανωμένο πακέτο να περιλαμβάνει τα θετικά του κάθε τόπου. Γιατί όλα έχουν να προσφέρουν κάτι . Εδώ προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου.