Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Δήμος και Επιμελητήριο οραματίζονται την δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου (οpen mall) στην Άμφισσα και προσκαλούν τους επαγγελματίες της πόλης σε ενημερωτική συζήτηση


Ε
σχέδιο από open mall εξωτερικού




ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           ΑΜΦΙΣΣΑ,  06.07.2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                               
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                  
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                  
Τηλέφωνο: 2265350027        
FAX: 2265350021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Δήμος Δελφών και το Ε.Β.Ε. Φωκίδας προετοιμάζονται εντατικά για την υποβολή μιας σημαντικής πρότασης χρηματοδότησης με περιεχόμενο τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην πόλη της Άμφισσας.

Η πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας θέτει ως προϋπόθεση την ύπαρξη ή δημιουργία πλέγματος πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, άρα ενδεδειγμένη περιοχή, την οποία θα επιχειρήσουμε να εντάξουμε είναι το ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Άμφισσας.

Σημαντική προϋπόθεση αποτελεί ακόμη η συμμετοχή τουλάχιστον 70% των εμπορικών καταστημάτων στο εύρος της περιοχής παρέμβασης που θα επιλεγεί, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι και 200 επιχειρήσεις.

Για τα καταστήματα και τους επαγγελματίες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, προβλέπεται 100% χρηματοδότηση χωρίς μάλιστα καμία γραφειοκρατική προϋπόθεση (φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα κ.λπ.), αφού όλη την οικονομική διαχείριση στο σκέλος αυτό θα την πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο. Με τη χρηματοδότηση οι επαγγελματίες θα μπορούν να επιλέξουν εργασίες βελτίωσης της πρόσοψης του καταστήματός τους (λ.χ. αλλαγή τεντών, διακοσμητικό φωτισμό βιτρινών, ελαιοχρωματισμούς όψης, αντικατάσταση ταμπελών, τοποθέτηση σκιάστρων κ.λπ.) σε επιλεγμένα μοτίβα που θα αναδεικνύουν την εικόνα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της αγοράς της πόλης.
Αντίστοιχα ο Δήμος Δελφών θα αναλάβει το σκέλος των υποδομών και της εγκατάστασης πολλών σύγχρονων εφαρμογών στην περιοχή παρέμβασης (από την κάλυψη με σήμα WiFi σε όλη την περιοχή, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, μέχρι την προμήθεια και λειτουργία ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς κ.α.). Ήδη ο Δήμος μας έχει εγγράψει πίστωση στο Τεχνικό του Πρόγραμμα για την άρτια προετοιμασία της πρότασης.

Προκειμένου οι επαγγελματίες της πόλης να πάρουν άμεσα όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για το πρόγραμμα, οργανώνουμε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα) την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., στην οποία σας προσκαλούμε.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       

             Ο Δήμαρχος Δελφών                                     Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φωκίδας

       Θανάσης Παναγιωτόπουλος                                    Βασίλης Αυγερινός











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραια να κανεις ονειρα και να δουλευεις τους συμπολιτες σου!!!