Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τι λέει ο πολιτευτής Κ.Χαλιορής για το ΤΕΙ της Άμφισσας



Μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της παιδείας και της Φωκίδας
Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η προχειρότητα περισσεύει στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου. Δυστυχώς για πολλούς από εμάς οι νευραλγικοί τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της υγείας και της παιδείας δεν εξαιρούνται από αυτούς τους χειρισμούς.  
Η μία και μοναδική αλήθεια αναφορικά με το παράρτημα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα είναι ότι κανείς πλην των σημερινών κυβερνόντων δεν σκέφτηκε ποτέ να παύσει τη λειτουργία του. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις κατά το παρελθόν αντιλαμβανόντουσαν την χρησιμότητα της ύπαρξης του τόσο στην τοπική οικονομία με όρους βιώσιμης ανάπτυξης όσο και στο προσφερόμενο ακαδημαϊκό έργο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής κ.Δημήτρης Θάνος συνέβαλε στην ίδρυση και την έναρξη λειτουργίας,η πρώην βουλευτής κα Αφροδίτη Παπαθανάση συνέβαλε στην ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων, κατά το πρόσφατο παρελθόν οι πρώην βουλευτές κ.Γιάννης Μπούγας και κα Ασπασία Μανδρέκα από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, είχαν εργαστεί και αγωνιστεί εντατικά για την συνέχιση της λειτουργίας καθώς και την περαιτέρω εξέλιξη του.Οι πρώην δήμαρχοι και Νομάρχες κ.Νίκος Φουσέκης,κ.Ασημάκης Ασημακόπουλος,κα Γιώτα Γαζή ,Δημήτριος Ανδρίτσος καθώς και ο νυν δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος έχουν συμβάλει ο καθένας από την δικιά του πλευρά τα μεγιστα  για την εύρυθμη λειτουργία του Τ.Ε.Ι Άμφισσας.
Σήμερα, παρά την ύπαρξη σύγχρονων υποδομών στην Άμφισσα που κατασκευάσθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και παρά τη κοινή παραδοχή όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναγκαιότητα ύπαρξης ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην ευρύτερη περιοχή, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πάντα στο πλαίσιο μικροπολιτικών συμφερόντων «ανεπίσημα» βάζει λουκέτο στο παράρτημα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα.
Ο βουλευτής του νομού κος Κωστοπαναγιώτου πρέπει να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες που τον εξέλεξαν βουλευτή του νομού για τις θέσεις και τις προθέσεις του. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από μεριάς της πρέπει εξίσου να ανακοινώσει τις επίσημες θέσεις και προθέσεις της. Όσο καθυστερούν, τόσο χειρότερο για όλους μας. Ελπίζουμε στην εξελισσόμενη διαδικασία της διαβούλευσης να λειτουργήσουν όλοι με φώτιση και να αντιμετωπίσουν  τα θέματα της παιδείας με γνώμονα την βιωσιμότητα και το ακαδημαικό έργο.

Κωνσταντίνος Εμ.Χαλιορής
Οικονομολόγος,MS.c
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Καστράκι Δωρίδος, 33056 - Φωκίδα
t. (+30) 6944940034
f. (+30) 2105778546
twitter. @kchalioris
fb. Konstantinos Chalioris 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως τον βολεύει τα λέει! Όχι "κανείς δεν σκέφτηκε να το καταργήσει", κύριέ μου, όχι και "κανείς"! Και το σκέφτηκε και το κατάργησε η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2013 με το Αθηνά 1. Το τμήμα ήταν το Εμπορίας και Διαφήμισης. Πάει αυτό, καταργήθηκε τότε, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και όλοι θυμόμαστε τι έγινε και μετά υποχρεώθηκαν να ιδρύσουν άλλο, νέο, καινούργιο τμήμα! Αυτό που στήθηκε τόσο πρόχειρα που δεν ξέρει κανείς τι ακριβώς βγάζει. Και επίσης, να μην ξεχνάμε ότι ΚΑΙ το Παν. Στερεάς, το κόμμα του κ. Χαλιορή το κατάργησε! Έχουμε και μνήμη και δεν τρώμε σανό, μάστορα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστοοοος...