Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των Ρώσων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα


Ο αριθμός των προκρατήσεων στη Ρωσία για τουριστικά πακέτα με προορισμό την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, παρά την επιστροφή της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη ρωσική αγορά, δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε αυτήν τη στιγμή, καταγράφουμε τον διπλασιασμό των προκρατήσεων στα ταξιδιωτικά πακέτα", δήλωσε η κυρία Κουντουρά, όταν ρωτήθηκε αν η επιστροφή των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία και την Αίγυπτο θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό.
Η υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, κυρίως στον θεματικό τουρισμό, εν μέσω ενίσχυσης του ανταγωνισμού.
"Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις ώστε να μας προτιμάνε παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανταγωνισμός και ότι αυτός ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί", τόνισε η κυρία Κουντουρά.
Παράλληλα η Ελληνίδα υπουργός επεσήμανε ότι η Αθήνα επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2018 κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. "Κάθε χρόνο παρατηρούμε αύξηση περίπου 20% (στον αριθμό των Ρώσων τουριστών). Το 2017 περίπου 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας. Θα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη αν σημειωθεί αύξηση 10% φέτος. Τουλάχιστον, αυτός είναι ο στόχος", σημείωσε η κυρία Κουντουρά, προσθέτοντας ότι Μόσχα και Αθήνα αναπτύσσουν και ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα του τουρισμού.
Εξάλλου η κυρία Κουντουρά δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους Έλληνες τουρίστες για τη Ρωσία. "Ακόμη και σε σύγκριση με πέρυσι, παρατηρούμε ότι υπάρχει αύξηση στον αριθμό των Ελλήνων τουριστών που έχουν ήδη επισκεφθεί τη Ρωσία ή σκοπεύουν να το κάνουν", δήλωσε, εξηγώντας ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Έλληνες είναι η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.
Σύμφωνα με την κυρία Κουντουρά, το 2017 ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέφθηκαν τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. "Προσπαθούμε να αναγάγουμε τη Ρωσία σε έναν μόνιμο, παραδοσιακό προορισμό για τον μέσο Έλληνα τουρίστα", κατέληξε στη συνέντευξή της στο Sputnik.

Δεν υπάρχουν σχόλια: