Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΙΤΕΑ: Πρώτοι στην Φθιώτιδα & στην Φωκίδα! ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ 2018 , ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ



Εκτός από τις πρωτιές του αθλητισμού των νέων της Ιτέας, ήρθαν να συμπληρώσουν και οι πρωτιές στο πνεύμα...  ο ουρανός είναι το όριο!








Η Ομάδα του ΓΕ.Λ. Ιτέας

ΔΕΛΦΟΙ 18-03-2018

ΛΟΓΟΣ-ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
«Οι μαθητές Δίδαξαν & Οι καθηγητές Διέπρεψαν»

Στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ οι Εκπαιδευτικές Κοινότητες Φωκίδας και Φθιώτιδας συμμετέχοντας στο μαθητικό διαγωνισμό «ΛΟΓΟΣ-ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» την Κυριακή 18/3/2018 παρουσίασαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις πιο ωραίες, τις ζηλευτές αρετές τους. Την ευγενική άμμιλα, την μαθησιακή γνώση, την ευρύτητα σκέψης, τον ορθό λόγο, την ικανή επιχειρηματολογία, την ευρηματική αντιλογία. Ήθος, Μεγαλοκαρδία, Σεβασμός, Αποδοχή και Αναγνώριση της «αντίπαλης ομάδας».

Οι μαθητές των Λυκείων, μας ΔΙΔΑΞΑΝ κυριολεκτικά όλα τα παραπάνω μέσα από την προσπάθεια που κατέβαλαν. Απογειώνοντας στην κυριολεξία τον Αγώνα που τον μετέτρεψαν σε Γιορτή της Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, μέσα από τον αγώνα τους, Διέπρεψαν οι καθηγητές που τους προπόνησαν και τους δίδαξαν όλη την προηγούμενη χρονιά στα σχολεία τους.
Ο μαθητικός αγώνας ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ διοργανώνεται εδώ και 15 χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας. Στους Δελφούς συμμετείχαν από την Φωκίδα τα Γενικά Λύκεια Άμφισσας και Ιτέας και από την Φθιώτιδα δύο Γενικά Λύκεια της Λαμίας, το Γενικό Λύκειο του Μόλου και το Μουσικό Λύκειο Λαμίας.

  Παρούσα στον διαγωνισμό ήταν η Περιφερειακή σύμβουλος Φιλολόγων της Στερεάς Ελλάδας κα Καλλιόπη Πολυμέρου. 
Ο αγώνας διεξήχθη σε δύο γύρους όπου στον 1ον το θέμα ήταν: «Ο πλούτος δεν φέρνει την ευτυχία» και στον 2ον αναπτύχθηκε και αντικρούστηκε το θέμα: « Αν πρέπει οι μαθητές να αξιολογούν τους καθηγητές τους».
  Σε κάθε αγώνα οι δύο αντίπαλες ομάδες αποτελούνται από 3 διαγωνιζόμενους και 2 χρονομέτρες μαθητές. Τους μαθητές που θα διαγωνιστούν την στιγμή του αγώνα, επιλέγει η ομάδα των μαθητών του σχολείου τους, που απαρτίζεται από περισσότερα μέλη, αφού συνεδριάσει και συσκεφθεί 20’ λεπτά πριν δοθεί το θέμα, χωρίς τους καθηγητές τους. Κριτές του αγώνα είναι καθηγητές των Λυκείων που συμμετέχουν, όχι όμως οι προπονητές καθηγητές των παιδιών.

Η ομάδα που κέρδισε τον αγώνα στις 18/3/2018 στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών ήταν του 
Γενικού Λυκείου Ιτέας, 
με προπονητές την καθηγήτρια Γεωργία Φρεντζαλά και τον καθηγητή Αντώνη Ποταμιάνο.

Η ομάδα αυτή θα συνεχίσει στις 22/4/2018 στην Αθήνα στον αντίστοιχο Πανελλήνιο Διαγωνισμό.
Της ευχόμαστε καλή τύχη.

Πολλά συγχαρητήρια, εκφράζοντας ταυτόχρονα θαυμασμό και ικανοποίηση, αξίζουν σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος, στους προπονητές καθηγητές τους και στα Λύκεια στα οποία εκπαιδεύονται και γυμνάζονται.
Τέλος,  ευχαριστίες αξίζουν στους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών και στην Διοίκησή του, που φιλοξένησε την διοργάνωση του Αγώνα.

Για την μεταφορά της είδησης
Τάκης Μέγκος 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλα συγχαρητηρια στα παιδια ολα και ιδιαιτερως στα παιδια της Ιτεας που πρωτευσαν , στους καθηγητες ,τους γονεις και ολους τους παραγοντες που συμμετειχαν.θα πρεπει ομως να επισημανω ομως και τα εξης που παρατηρησα ως γονιος που με εκαναν να προβληματιστω αν εκανα καλα που αφησα το παιδι μου να σπαταλησει ωρες πολυτιμες απο αλλες δραστηριοτητες και εξηγουμε .Ενα εξαιρετικο σχολειο κατα γενικη ομολογια , αυτο της Αμφισσας επεσε θυμα τακτικισμων και στρατηγικων και προδιαγεγραμμενων σχεδιων κατα την γνωμη μου ουτως ωστε να επιβιωσουν τα σχολεια της Φθιωτιδας που ηταν λιγοτερο προετοιμασμενα και να πρωτευσει της Ιτεας που ετσι και αλλιως αξιζε.Εκει λοιπον καποιοι διδαξαν πως χαντακωνεις στη βαθμολογια τα παιδια της Αμφισσας παραλληλα ανεβαζεις της Λαμιας ( κανοντας τις απαραιτητες εξυπηρετησεις και σε ανωτερες δομες) και ετσι βγαζεις πρωτη την Ιτεα. Ας ειναι περηφανοι λοιπον αυτοι που πρεπει και ας κοιμουνται ησυχοι οτι επραξαν το σωστο και διδαξαν σε ΟΛΑ τα παιδια αυτα που επρεπε και οτι τα προετοιμασαν να βγουν στην γνωστη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σαν ετοιμα απο καιρο γνωριζοντας στρατηγικες και τακτικες προς αντιμετωπιση αντιπαλων και πως ο μεγαλος αντιπαλος ειναι παντα η Αμφισσα σε ολους τους τομεις .Μπραβο σε οσους πασχισαν για τα παραπανω και στο παραδειγμα που εδωσαν. Ο φερων την ειδηση ηταν παρων και φανταζομαι οτι κατι πηρε το ματι και το αυτι του για τα παραπανω και σαν δημοτικος συμβουλος ΟΛΟΥ του δημου και οχι μονο της Ιτιας ας παρει θεση και θα χαρω να παρει θεση και οποιος αλλος αντικειμενικος παρατηρητης υπηρχε εκει.Ευχαριστω εκ των προτερων για την φιλοξενεια και παλι συγχαρητηρια στα παιδια της Ιτεας οσο για τους ........ την βαθυτατη λυπη μου και καλο ειναι να κανουν την αυτοκριτικη τους.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που διδάσκετε στο παιδί σας το ευ αγωνίζεσθαι και ότι νίκη είναι ο αγώνας ο ίδιος. Μάλλον στο "εξαιρετικό κατά γενική ομολογία σχολείο' δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "δεν πειράζει που έχασα, θα προσπαθήσω για το καλύτερο την άλλη φορά" και ψάχνετε να βρείτε υποχθόνια σχέδια.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχολια παιδια δεν ενδιαφερεστε να τα βαλετε ¨η αν δεν βολευει τον περιγυρο σας ; να μας το πειτε να μην ασχολουμαστε και χανουμε τον χρονο μας.Γι αυτο δεν υπαρχουν σχολια κατω απο τις οντως πολυπληθεις αναρτισεις σας μαλλον δεν τα βαζετε. Τελικα ο μονολογος αρεσει σε ολους αριστερους ,δεξιους και αριστεροαριστερους τρομαρα μας.Καληνυχτα συντροφοι με την αριστερη σας (παρειστικη) δεοντολογια.