Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Σύντομα «Autobahn» στη Φωκίδα;

Image result for «Autobahn»

Υπάρχουν δελτία τύπου που ενημερώνουν απλά, υπάρχουν όμως και εκείνα που εκτός της ενημέρωσης, πρωτίστως, μάλλον, θέλουν να επιτελέσουν έναν άλλο ρόλο. Το ποιος είναι αυτός, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα θέματα που αναφέρονται, προσέχοντας και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται και θα καταλάβεις.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει κατά την άποψή μου το πρόσφατο δελτίο τύπου της Περιφέρειας, το οποίο αναφέρεται στις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας, και συγκεκριμένα στον εκσυγχρονισμό του κόμβου της Γλυφάδας, αλλά και σε τμήματα της εθνικής οδού στην περιοχή του Γαλαξιδίου.
Αντιγράφω από την εισαγωγή του δελτίου τύπου: «Δύο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ, ξεκινούν στη Φωκίδα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου. Πρόκειται για έργα που αποκαθιστούν την ασφάλεια στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών και αλλάζουν ριζικά την εικόνα των συγκεκριμένων δρόμων της Περιφερειακής Ενότητας».
Ως ένας οδηγός που διασχίζει το συγκεκριμένο δρόμο σχεδόν καθημερινά, κάνοντας περίπου 200 χλμ, διαβάζοντας τους όρους που χρησιμοποιούνται μου δημιουργείται η αίσθηση πως σύντομα θα βρίσκομαι σε ένα δίκτυο που θα θυμίζει, τουλάχιστον, το γνωστό σε όλους γερμανικό δρόμο «Autobahn». Τουλάχιστον… Β. Καρ.
 έντυπη έκδοση Εν Δελφοίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: