Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση «Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν: Διαχρονική Φιλία»




Η Πρόεδρος του ΔΙΑΜ και Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κα Ελένη Ευσταθίου Σπανού παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τίτλο: «Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν: Διαχρονική Φιλία» η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 στο Γυάλινο Κτίριο του Δημαρχείου Μαραθώνα.



 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δίκτυο δήμων Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Ηλίας Ψηνάκης, Πρόεδρος του Δικτύου Αμφικτυονία και Δήμαρχος Μαραθώνα, απένειμε το παράσημο της Λεγεώνας του Μαραθώνα στον ακαδημαϊκό και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ουζμπεκο-Ελληνικής Φιλίας, κ. Muchsin Ashurov, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης. Η εκδήλωση είχε ως θέμα την ιστορική σύνδεση Ελλάδας και Ουζμπεκιστάν που έχει σφραγιστεί με τη διαδρομή και παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη Σαμαρκάνδη.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Olim Kasimov, Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, η κα Ελένη Ευσταθίου Σπανού, Πρόεδρος του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας και Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο κ. Γιώργος Καπεντζώνης, Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και Δήμαρχος Δωρίδος και ο κ. Δημήτριος Μπακόλας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Ουζμπεκικής Φιλίας.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η κα Σπανού, εξέφρασε την χαρά της για τη συμμετοχή του δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού στη σημαντική πρωτοβουλία της σύστασης του Δικτύου Αμφικτυονία, με βασικό στόχο την προβολή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και τη δικτύωση πόλεων εντός και εκτός Ελλάδος με ιστορικό αποτύπωμα της Αρχαίας Ελλάδας. Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης που αποτελεί την αρχή μιας στενής συνεργασίας του Δικτύου με τη χώρα του Ουζμπεκιστάν, μια χώρα που η ιστορία της είναι συνδεδεμένη με την Ελληνική ιστορία και την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Με τη λήξη της εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων.

ΔΙΑΜ - DIAM

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κυριος με τα κεντητα φορεματα..ποιος ειναι ? Ο Μαγκας, με το κλαρινο του ???