Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ (Ε.Μαρματάκη)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Πρόσφατα και μετά από έκτακτη ... επίσκεψη των επιθεωρητών σε πλαζ που είχαν χαρακτηριστεί με το σήμα της γαλάζιας σημαίας, Ζάκυνθο , Κεφαλονιά , Χαλκιδική κ.ά. , διαπιστώθηκαν παραβάσεις . 

Μερικές από αυτές ήταν για την καθαριότητα , τη μη ανάρτηση ανακοινώσεων στον πίνακα και τις ντουζιέρες . Αποτέλεσμα η ... υποστολή της σημαίας . Στην πλαζ ΚΑΛΑΦΑΤΗ αρμόδιος για την τήρηση των όρων είναι ο φορέας δηλαδή ο Δήμος Δελφών . Για την καθαριότητα ο σύλλογος , Πρωτοβουλία πολιτών Γαλαξιδίου , είχε στείλει μία επιστολή πριν τη θερινή περίοδο Ακόμη ... ψάχνονται τίνος αρμοδιότητα είναι !!!. 

Όσον αφορά τις ντουζιέρες, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια έχουν καταργηθεί οι της παραλίας υπάρχουσες και βάσει των οποίων είχε ... απονεμηθεί η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ . Η μία και μοναδική που υπάρχει στην ... ενδοχώρα την επισκέπτονται όσοι τη νωρίζουν , γιατί οι υπόλοιποι την ψάχνουν !!! 

Ο περίγυρος δε αυτής είναι τρισάθλιος και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και για την επέλευση ατυχήματος . Ευτυχώς ή δυστυχώς που οι επιθεωρητές δεν πέρασαν και από τα μέρη μας , γιατί οι ιθύνοντες μόνο στο χαρακτηρισμό των πλαζ αποβλέπουν και καμαρώνουν χωρίς να μεριμνούν για την τήρηση των όρων που προβλέπονται .

Ευστάθιος Μαρματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: