Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δημήτρης Καραγιάννης κατά Δημάρχου Δελφών: Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!


«Μικροί, μοιραίοι & άβουλοι αντάμα, προσμένουν, ίσως, κάποιο θάμα»
(Κ. Βάρναλης)




Εκτιμώ ότι ταιριάζουν και «κουμπώνουν» ,ακριβώς , τα λόγια του ποιητή Κώστα Βάρναλη (στο ποίημά του «οι μοιραίοι») με την εικόνα διάλυσης, ανικανότητας και αποτυχίας που παρουσιάζει ,δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή.Και λέμε «δυστυχώς» γιατί και εμείς , που συμμετείχαμε στο συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου με κάποια όνειρα για την περιοχή μας και τιμηθήκαμε από το λαό του Δήμου Δελφών , διαπιστώσαμε , με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο , το πόσο «λίγος» και «βλαπτικός» (αυτοδιοικητικά) τελικά αποδεικνύεται για τον Ιστορικό Δήμο Δελφών.
Ο Βοναπαρτισμός , η εγωπάθεια , η αφιλία και ο απύθμενος «Δον-Κιχωτισμός» στις ενέργειές του όχι μόνο έγιναν αντιληπτά από την πρώτη στιγμή ,αλλά και διέλυσαν κυριολεκτικά την βασική ομάδα δουλειάς που είχε συγκροτηθεί (προεκλογικά) για την επιτυχή διακυβέρνηση του Δήμου.
«Σειρήνες» & «Κασσάνδρες» του επέβαλαν να θέσει σε «αχρηστία» όλους τους συναδέλφους ,που δεν είχαν την έγκρισή τους ή δεν ήταν αρεστοί.
Νάκος Γεώργιος (Αντιδήμαρχος Γαλαξειδίου)-Κοντογιάννης Νικόλαος (Πρόεδρος Δελφών) –Παναγιωτόπουλος Ανδρέας (Αντιδήμαρχος Ιτέας)-Καραγιάννης Δημήτριος (Αντιδήμαρχος Άμφισσας)-Μολιώτης Νικόλαος (Αντιδήμαρχος Παρνασσού) –Βαϊδάνης Γεώργιος (Αντιπρόεδρος Άμφισσας), καθώς και το μισό τοπικό Συμβούλιο Ιτέας (Καλπούζου Μαρία, Οικονόμου Νικόλαος), όλο το Τοπικό Συμβούλιο Δελφών(Μαυρόπουλος Θ,Βαρώνος Γ.,Δροσερού Ε.) , Μακρής Παναγιώτης (Τοπικό Συμβούλιο Καστελλίων) θυσιάστηκαν, ανεξαρτητοποιήθηκαν ,παραιτήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν με τον ποιο απαξιωτικό τρόπο ή τους εμφάνισαν ως «αποτυχημένους»-«άχρηστους»-«φαύλους»-«ανίκανους» ( ακόμη και ο δυστυχής Τέντ Γουώρθ) ,προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυλοκόλακες ,οι συγγενείς και η «αυλή» τους.
Μόνος υπεύθυνος και υπόλογος για την κατάντια όχι μόνο του συνδυασμού μας ,αλλά και συνολικά του Δήμου Δελφών είναι ο κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος του Ηλία.
Αυτός όφειλε να οργανώσει τις Υπηρεσίες του Δήμου, να επιλέξει τους κατάλληλους Συμβούλους-συνεργάτες του ,να παρακινήσει τους Συμβούλους του, να λειτουργήσει τα όργανα του Δήμου, να ενεργοποιήσει όχι μόνο τους «κολλητούς» του, αλλά το σύνολο των κατοίκων του Δήμου ,προς όφελος όλων.
Αντ΄ αυτού διέλυσε τις (ήδη προβληματικές) Υπηρεσίες ,επέλεξε άσχετους (με τα ζητήματα που «καίνε» το Δήμο) Συμβούλους – συνεργάτες (Φιλολόγους-Ιστορικούς-Τραπεζικούς, κλπ), που κυριολεκτικά ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ δεν προχώρησαν ή προγραμμάτισαν ,απαξίωσε τα όργανα του Δήμου (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απουσίες και η εικόνα δυσλειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου),η απομόνωσή του από τα προβλήματα της κοινωνίας ,αλλά και η ενδεικτική απουσία – «φτύσιμο» των πολιτών από τις όποιες εκδηλώσεις διοργανώνει.
«………. Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
Φταίει πρώτ΄ απ όλα το κρασί!
«Ποιος φταίει; Ποιος φταίει;... κανένα στόμα
δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα………….»
Η απάντηση στα ερωτήματα του ποιητή(όσον αφορά το Δήμο Δελφών) εκτιμώ ότι δόθηκε!!
Με εκτίμηση
Δημήτριος Νικ. Καραγιάννης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια: