Η πεπατημένη με τους λογαριασμούς ύδρευσης- αποχέτευσης στην Ιτέα άλλαξε, κι αυτό γιατί σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη πάει στους παραλήπτες τους, και τους ζητούν μάλιστα να εξοφλήσουν τα αναφερόμενα ποσά έως το τέλος του μήνα. Σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν έως πέρυσι, όπου εκδιδόταν ένας λογαριασμός στο τέλος του έτους, το 2016 έφερε αλλαγές στον τομέα αυτό, που όπως είναι λογικό προβλημάτισαν τους κατοίκους της περιοχής.
Το θέμα ετέθη υπό τη μορφή ερώτησης και στο δημοτικό συμβούλιο Δελφών της Παρασκευής, με την απάντηση να έρχεται από τον αντιδήμαρχο Λουκά Αναγνωστόπουλο, ο οποίος εξηγώντας το τι συνέβη γύρισε, αρχικά, το χρόνο πίσω. Είπε πως βάσει απόφασης που έχει ληφθεί, αλλά που λόγω αδυναμίας να εφαρμοστεί δεν έγινε ποτέ πράξη, οι λογαριασμοί στην περιοχή θα έπρεπε να είναι τρεις στη διάρκεια του έτους. «Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε αυτό που έχει αποφασιστεί», είπε ο αντιδήμαρχος, λέγοντας πως τελικά για το 2017 θα εκδοθούν δύο λογαριασμοί. «Με τη νέα χρονιά και τη σύσταση της ΔΕΥΑΔ ευελπιστούμε πως σε όλο αυτό θα έχει μπει μία σειρά», είπε καταλήγοντας ο κ. Αναγνωστόπουλος.
«Να βγει μία ανακοίνωση που να ενημερώνει το κόσμο για το τι ισχύει», είπε ο Π. Μέγκος, κάνοντας λόγο για έκδηλη ανησυχία στις τάξεις των πολιτών. Λίγο πριν κλείσει το θέμα, το λόγο πήρε και ο Γ. Δρακάκης, ο οποίος μίλησε για πρόχειρη προσέγγιση από την πλευρά του δήμου, καθώς δεν γίνεται να ζητούν από τους πολίτες να πληρώσουν για την περίοδο Ιανουάριος- Αύγουστος, και η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των χρημάτων να είναι στο τέλος του μήνα.