Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Στρώμη : Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση (Δ.Τ του βουλευτή Φωκίδας κ.Η.Κωστοπαναγιώτου)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στη Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης στη Στρώμη και ακολούθως στην πλατεία της τοπικής κοινότητας, έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην ενωμένη αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στον ναζιστικό και φασιστικό κατακτητή.
Στις εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Δελφών και την Τ.Κ. Στρώμης, παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, καθώς και ο Βουλευτής του Νομού Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.
Ο βουλευτής Η.Κωστοπαναγιώτου στην ομιλία του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε και σε δύο σημαντικές ενέργειες:
1. Η όλη εκδήλωση από του χρόνου θα είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και
2. Θα κατασκευαστεί το μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης, από την σπηλιά έως τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, με τη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, αφού πρώτα εκπονηθεί η σχετική μελέτη από τον Δήμο.

Γιατί η ιστορική μνήμη δεν είναι απλά αναμνήσεις, αλλά πρέπει να προτείνει και να δίνει λύσεις, που τονώνουν την ομοψυχία και την ενότητα του λαού, στις δύσκολες σημερινές εποχές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"...εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην ενωμένη αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στον ναζιστικό και φασιστικό κατακτητή."
Τρίζουν τα κόκαλα όσων δεν ζουν και πολέμησαν το ναζιστικό και φασιστικό κατακτητή, όταν τα παιδιά τους τους τιμούν δήθεν, βγάζοντας φωτογραφίες με τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων.