Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ιτέα και υπόγειοι Κάδοι απορριμμάτων


Υπόγειοι και συμβατικοί κάδοι σκουπιδιών στο Κερατσίνι

Σε αρκετές πόλεις της χώρας έχουν  ήδη τοποθετηθεί και λειτουργούν κανονικά υπόγειοι κάδοι αστικών απορριμμάτων.

Τέτοιοι κάδοι απορριμμάτων παράγονται και στην Ελληνική αγορά από Ελληνικές εταιρίες.

Επειδή η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Ιτέα , κατά τους θερινούς μήνες , είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση , λόγω της επιβάρυνσης από την τουριστική κίνηση , μήπως θάπρεπε η Τ.Κ Ιτέας να ασχοληθεί με το θέμα αυτό ;

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας , είχαμε φιλοξενήσει άρθρο και φωτογραφίες με τον τρόπο αποκομιδής σκουπιδιών που δεν μας κολακεύει... 

1.βλέπε εδώ &
2.βλέπε εδώ

Μιλάμε για λίγους κάδους -πειραματικά-που θα καλύψουν τα κεντρικότερα σημεία της πόλης , μιας και θα χρειασθεί επιπρόσθετο κόστος λόγω επιβεβλημένης στεγανοποίησης στα σημεία της βύθισής τους στο έδαφος (τάφροι).
    
‘Ηδη , πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευθεί με τις διαμαρτυρίες κατοίκων σχετικά με την υπερβολική δυσοσμία σε κάδους όπου γίνεται απόρριψη τροφών (κρεοπωλεία-ξενοδοχεία-ταβέρνες-εστιατόρια-σούπερ μάρκετς κλπ).          

Παραθέτουμε την διαφημιστική σελίδα από την εταιρία παραγωγής υπογείων κάδων spider α.ε.


Υπόγειοι Κάδοι
Οι απορριμματοδέκτες κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας χαλυβδόφυλλα και διαμοργώνονται κωνικά, με περιμετρικές και κάθετες ενισχύσεις, επενδυμένες εξωτερικά με ξύλινους πήχεις, κατάλληλα επεξεργασμένους. Είναι γαλβανισμένοι, ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά από τη διάβρωση.
  • τον εμφανή κάδο απορριμμάτων (υπέργειος).
  • τη μεταλλική πλατφόρμα.
  • τον κάδο απορριμμάτων (υπόγειος).
  • την τάφρο.


Ο κάδος απορριμμάτων (3) τοποθετείται μέσα σε τσιμεντένια, ειδικά διαμορφωμένη βάση (τάφρος) κάτω από μεταλλικό καπάκι που ανεβοκατεβαίνει με τη βοήθεια υδραυλικού συστήματος και φέρνει τον κάδο στο επίπεδο του δρόμου για το άδειασμά του. Η όλη διαδικασία γίνεται εύκολα γρήγορα και με έμφαση στην ασφάλεια αφού έχει αποκλειστεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αιφνίδια κίνηση της πλατφόρμας. Κι αυτό γιατί μόνο εξειδικευμένα και εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να προβούν στο χειρισμό της πλατφόρμας ο οποίος γίνεται με τη χρήση ειδικού κλειδιού στον πίνακα ελέγχου.



Η μεταλλική κατασκευή είναι δυνατόν εκτός από την υδραυλική της λειτουργία, να δεχτεί και ηλεκτρικό χειρισμό τροφοδοτώντας την με ρεύμα που παίρνουμε από το απορριμματοφόρο. Το σύστημα μπορεί να καλύψει τόσο τις ανάγκες όλων των ειδών ανακύκλωσης όσο και την αποκομιδή οργανικών απορριμμάτων. Στον υπόγειο - ειδικά διαμορφωμένο - χώρο (τάφρος) μπορεί να τοποθετηθούν είτε οι νέας, μοντέρνας σχεδίασης κάδοι της εταιρείας SPIDER,



είτε presscontainer διαφόρων χωρητικοτήτων (5 m3 – 25 m3), καλύπτοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του πελάτη αφού λάβουμε υπ’όψη τις ιδιομορφίες του διαθέσιμου χώρου κατά περίσταση.



Στην επιφάνεια του εδάφους , ο εμφανής κάδος απορριμμάτων είναι διακριτικής σχεδίασης και ιδιαίτερα λειτουργικός αφού καλύπτει τις ανάγκες απόρριψης τόσο μικρών όσο και μεγαλύτερου όγκου αντικειμένων.
Η μονάδα αποτελείται από:
  • χερούλι.
  • καπάκι.
  • κυρίως σώμα.
  • θυρίδα (για ογκώδη αντικείμενα).
Η όλη κατασκευή είναι φτιαγμένη από γαλβανισμένη και ανοξείδωτη λαμαρίνα πάχους 3 mm, άψογα φινιρισμένη και βαμμένη ηλεκτροστατικά. Αλλάζοντας το χρώμα του καπακιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα είτε για ανακύκλωση χαρτιού, γιαλιού, πλαστικού, αλουμινίου, είτε για οργανικά απόβλητα. Η θυρίδα μπορεί να διατεθεί με κλειδαριά, ώστε η χρήση του κάδου να γίνεται από συγκεκριμένα άτομα.




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ :
ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΝΟΥΜΕ.
ΟΧΙ ΧΥΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ.ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.
ΣΥΧΝΟΤΕΡΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΔΩΝ.
ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ.

ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....

Ανώνυμος είπε...

Εμεις ακόμα δεν έχουμε αποχετευτικό, και μιλάμε για κάδους?

Ανώνυμος είπε...

Πάτα πόδι Ted Worth και απαίτησε την τοποθέτηση τέτοιων κάδων στην Ιτέα.
Ted , please insist for the sypply of those trash bins. Don't wait from Harmena guys to realize the problem of your beloved (..) town!

Ανώνυμος είπε...

lol

Ανώνυμος είπε...

当地社区的总统,你在做什么? 镇长在市长的肮脏的靴子下伸展。 请立即摇头。