Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΙΤΕΑ... Προς την υπεύθυνη υγειονομική αρχή- Από αναγνώστη



Πείτε μας επιτέλους αφού ενδιαφέρεστε!!!! Τι είναι οι μπεζ αφροί που εμφανίζονται κάθε μέρα στις πλαζ της Ιτέας? Είναι πολλές φορές τόσο πυκνοί που σχηματίζουν 100 μέτρων κορδόνι. Είναι από τον βιολογικό? Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι ;αυτό? Πήρατε δείγμα από την ώρα που υπάρχουν αφροί και είναι κατάλληλο για κολύμπι? Το κεφάλι του μπορεί κανείς να το βουτήξει στις παράλιες της Ιτέας μέσα στο θολό νερό?
Αν παίρνετε δείγματα όταν η θάλασσα καθαρίζει μόνο,  είναι αντιδεοντολογικό αφού τις μισές και παραπάνω ώρες κολυμπάμε με τους αφρούς.
Σε καμία παραλία δεν έχω δει τόσους πολλούς αφρούς και σε τέτοια συχνότητα.
Νομίζω ότι πρέπει να κάνετε κάτι όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι που γι αυτό έχουν πιο καθαρές θάλασσες.
Αφού λέτε ότι παίρνετε δείγματα ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ επιτέλους τι είναι οι αφροί και πόσο ακίνδυνοι είναι!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η Υπεύθυνη Αρχή οφείλει άμεσα ν΄ απαντήσει. Πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας. Ας την προστατεύσουν επιτέλους οι αρμόδιοι κι ας μην κρύβονται πίσω από αντιφατικές ανακοινώσεις διαφόρων φορέων, που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Και να μας πουν με ποιο τροπο περνουν τις γαλαζιες σημαιες ; Ξερουν τι απαιτειται για να εχει μια παραλια γαλαλζιαλ σημαια;

Ανώνυμος είπε...

Η υπεύθυνη αρχή σωστά έκανε και κάνει τι δουλειά της,τώρα όταν μερικοί δεν ξέρουνε από θάλασσα καλύτερα να μην μιλάνε γιατί όλος αυτός ο μπεζ αφρός δεν είναι από το βιολογικό επειδή υπάρχει σε όλες τις παραλίες του κορινθιακου κολπου και εκτός αυτό ας μάθουν ότι αυτο δημιούργειταί από το χτύπημα ενός κύματος σε ένα βράχο και η θάλασσα θολώνει από το ανακάτεμα της επισης!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξερουμε πως ειναι ο αφρος που σκαει στο βραχο και δεν εχει καμμια σχεση με τον ρυπαρο, επιμονο μπεζ αφρο που λεμε.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 12.36 που ειδες τους βραχους στην πλαζ Μαιαμι ? Γιατι τον χειμωνα δεν βγαινει αφρος ? Και εκτος απο τους αφρους τα επιπλεοντα μπεζ τι ειναι ??? Τασομαι μαζι με τον φιλο των 11.40 ποιος και με ποια κριτηρια δινει τις γαλαζιες σημαιες ????? Τι απαιτειται να εχει μια παραλια για να εχει γαλαζια σημαια εκτος απο τα πεντακαθαρα νερα ?????

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ. ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ , ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΊ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΣΜΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΓΝΟΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ Ή ΟΧΙ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ - ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ. ΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ Η ΓΡΑΜΜΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΚΆΘΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ.

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΌΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ; ΟΙ ΑΜΦΙΣΣΏΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΙΏΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; Ή ΤΟ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ; ΜΟΝΟ Η ΙΤΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ........ (δικό σας).