Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



Οδηγίες του γγ Δημοσίων Εσόδων στις εφορίες για όσους άνεργους φορολογήθηκαν κατά λάθος

Οδηγίες, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με ορισμένους άνεργους φορολογούμενους, οι οποίοι για τεχνικούς λόγους- μη ενημέρωση του συστήματος για την ιδιότητά τους- φορολογήθηκαν με βάση τεκμήρια και την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών, δίνει προς όλες τις εφορίες ο γγ Δημοσίων Εσόδων.

 

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι δεύτεροι κύκλοι και των 4 δράσεων του ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα

Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ευγενία Φωτονιάτα, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», τόσο για τις τέσσερις δράσεις που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται, μέσω ΕΣΠΑ, όσο και για τις επικείμενες.

 

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλληλέγγυα οικονομία

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έως τις 25 Ιουλίου το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που επεξεργάστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. 



Πώς μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν υποχρεώσεις χωρίς μεγάλες επιβαρύνσεις: Οι διαθέσιμες επιλογές





Πότε διαγράφονται τα χρέη προς την εφορία - Όλη η εγκύκλιος Εγκύκλιο, στην οποία αναφέρονται οι προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν χρέη προς την Εφορία, αλλά και πότε αυτά δύναται να διαγραφούν ως ανεπίδεκτα είσπραξης, έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
 http://www.avgi.gr/article/10938/7227512/pote-diagraphontai-ta-chree-pros-ten-ephoria-ole-e-enkyklios


Ηλεκτρονική αίτηση και βεβαίωση θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ
 
http://left.gr/news/ilektroniki-aitisi-kai-vevaiosi-tha-lamvanoyn-oi-asfalismenoi-toy-oaee


Σκουρλέτης: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τορπιλίσουμε την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημέρωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με την ρύθμιση για τον καθορισμό ανακτήσιμης διαφοράς περιόδου 2006-2015 του ΔΕΣΦΑ
 https://left.gr/news/skoyrletis-den-eimaste-diatetheimenoi-na-torpilisoyme-tin-eghoria-viomihaniki-paragogi


Συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για κοινό μέτωπο στα εργασιακά: Τα 5 σημεία Σε συμφωνία για τα εργασιακά κατέληξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έπειτα από συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του υπουργού Εργασίας, οι οποίοι προχώρησαν σε κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρονται πέντε βασικά σημεία της συμφωνίας - Γ. κατρούγκαλος: «Με τη συμφωνία μπαίνει ένα τέλος στο καθεστώς απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας» 
http://left.gr/news/symfonia-ton-koinonikon-etairon-gia-koino-metopo-sta-ergasiaka-ta-5-simeia


Έξι ανατροπές στο εμπόριο προτείνει ο ΟΟΣΑ 
 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114069649

Στα 2,48 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό το α' εξάμηνο Πρωτογενές πλεόνασμα 2,48 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2016 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,884 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,033 δισ. ευρώ. 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114069219



Δεν υπάρχουν σχόλια: