Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

«Αυξησούλα» 75.000€ είχε δώσει στον Σκλαβούνη ο Γ. Στουρνάρας;


Τον Μάιο του 2013, ο Γ. Στουρνάρας είχε προχωρήσει σε τεράστιας έκτασης περικοπές εισοδημάτων οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, αλλά αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση. Να δώσει αύξηση 75.000 ευρώ ή 75% στις ετήσιες μικτές αποδοχές του άρτι διορισθέντος στη θέση του Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστου Σκλαβούνη, σε σχέση με τον προκάτοχο της ίδιας θέσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα

Όπως γράφει ο Γιώργος Παλαιτσάκης στο fmvoice:
Ήταν Μάιος του 2013. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας είχε ήδη ολοκληρώσει την πρώτη ... δύσκολη αποστολή του. Είχε καταφέρει, σε συνεργασία με τους δανειστές, αλλά και τους λοιπούς εγχώριους συνεργάτες τους στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, να περάσει από τη Βουλή ένα πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων με τις οποίες είχαν περικοπεί σημαντικά μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα και είχαν καταργηθεί πλήρως τα επιδόματα εορτών και αδείας για πάνω από 3.000.000 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και συνταξιούχους, ακόμη και για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ που έπαιρναν το μηνιαίο φιλοδώρημα των 360 ευρώ.
Ο τότε υπουργός, σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τους Γερμανούς και τους λοιπούς δανειστές, είχε ... επιτύχει να πετσοκόψει και να καταργήσει κοινωνικές παροχές που ίσχυαν για δεκαετίες οδηγώντας στην φτώχεια και την εξαθλίωση εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά.
Την ώρα λοιπόν που ο κ. Στουρνάρας είχε προχωρήσει σε τέτοιας έκτασης περικοπές εισοδημάτων οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση. Να δώσει αύξηση 75.000 ευρώ ή 75% στις ετήσιες μικτές αποδοχές του άρτι διορισθέντος στη θέση του Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστου Σκλαβούνη. Οι ετήσιες μικτές αποδοχές του νυν στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και νυν ελεγχόμενου από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τις πρακτικές φοροαποφυγής της ελβετικής τράπεζας UBS κ. Χ. Σκλαβούνη αυξήθηκαν - ταυτόχρονα με τον διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου του Τ.Χ.Σ. - από 100.000 ευρώ σε 175.000 ευρώ. Κι όλα αυτά με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει κι από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε παρακάτω, ο κ. Σκλαβούνης τοποθετήθηκε τον Μάιο του 2013, στη θέση του Προέδρου του ΤΧΣ, μετά την αποχώρηση του Ολλανδού, Πόλ Κόστερ. Ενώ λοιπόν ο Ολλανδός - με απόφαση πάλι του κ. Στουρνάρα- αμειβόταν με 100.000 ευρώ το χρόνο, η υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση Σκλαβούνη του έδωσε και αύξηση ύψους 75.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: