Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Επίθεση στο Μόναχο: Έλληνας νεκρός μεταξύ των θυμάτων


Ένας Έλληνας ομογενής μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης της Παρασκευής σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών

Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, 9 τον αριθμό, που έχασαν τη ζωή τους μετά την επίθεση του 18χρονου Γερμανού, ιρανικής καταγωγής σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου στη Γερμανία. Την πληροφορία που είχε διαρρεύσει εδώ και αρκετή ώρα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών.

"Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων" σημειώνει το υπουργείο χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον, τονίζει πως "η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές".

Πριν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα η πληροφορία, ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης στην πόλη, Γιώργος Παππάς είχε αναρτήσει την είδηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter σημειώνοντας: "Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο Μονάχου, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας προς το Γενικό Προξενείο Μονάχου".

Οι επικεφαλής των αρχών πάντως, στην επίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους απέφυγαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ αρκέστηκαν στη δήλωση πως όλα τα θύματα ήταν κάτοικοι Μονάχου. Αυτή η διαπίστωση μας οδηγεί στο συμπέρασμα, πως αν όντως υπάρχει Έλληνας μεταξύ των νεκρών, αυτός θα πρέπει να είναι ομογενής που διαμένει μόνιμα στη γερμανική πόλη.
Τέλος, τρεις Τούρκοι μεταξύ των δέκα νεκρών από τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

www.news247.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: