Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου της "ΟΥΤΟΠΙΑΣ" για την ακύρωση πλειστηριασμού ακινήτου στο Ειρηνοδικείο της Άμφισσας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη  11 Ιουλίου 2016, στο Ειρηνοδικείο της Άμφισσας, είχε προγραμματιστεί να γίνει πλειστηριασμός κατοικίας στο Νομό Φωκίδας.

Η παρουσία  των αλληλέγγυων που παραβρέθηκαν από όλη τη Φωκίδα,  μετά το κάλεσμα  που έκανε η «ΟΥΤΟΠΙΑ » στην κοινωνία, απέτρεψε τον πλειστηριασμό της κατοικίας  στο Πολύδροσο. Παρότι ή ώρα που γινόταν ο πλειστηριασμός ήταν πολλή δύσκολη (καταμεσήμερο και  με πολύ ζέστη), οι αλληλέγγυοι /ες  υπερέβησαν τις όποιες  δυσκολίες και έδωσαν το μαχητικό παρόν. Η παρουσία μας ήταν καταλυτική ώστε να χάσει την ψυχραιμία του ο εμπλεκόμενος συμβολαιογράφος και να ζητήσει την συνδρομή  των ΜΑΤ…..

Τα μέχρι σήμερα ήρεμα νερά της Φωκίδας ( γιατί σε περιοχές όπως της Αθήνας οι πλειστηριασμοί κάθε εβδομάδα ξεπερνούν τους 55), ήρθε να τα ταράξει η τράπεζα Πειραιώς. Η συγκεκριμένη τράπεζα  πρωταγωνιστεί σήμερα στην επίσπευση κατασχέσεων ακινήτων καθώς  το 90% των κατασχέσεων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται απ αυτήν. Σύντομα αναμένεται να την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες καθώς και η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Στην παρούσα συγκυρία κάθε πλειστηριασμός ενισχύει τις τράπεζες οι οποίες έχουν διασωθεί τόσες φορές από το ελληνικό δημόσιο (από τον ελληνικό λαό δηλαδή) και αυξάνει την δύναμή τους έναντι όλων μας . Αυτές, αντί  να προτείνουν  κουρέματα ή και διαγραφές χρεών στους υπερχρεωμένους πελάτες τους, πουλούν τα δάνειά τους σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, για την «αποφόρτισή» τους. Συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά ενώ θα έπρεπε να βρίσκονταν προ πολλού σε διαδικασία εκκαθάρισης . Αντ’ αυτού το ελληνικό δημόσιο τις έχει χρήσει εδώ και πολλά χρόνια  προστάτιδες του δημοσίου συμφέροντος.

Είναι σημαντικό να καταγραφεί ότι ο συγκεκριμένος  πλειστηριασμός ακυρώθηκε από την παρουσία του  κόσμου στο χώρο του Ειρηνοδικείου και  όχι λόγω ελλείψεως πλειοδότη όπως υποστηρίζει ο συμβολαιογράφος . Το ίδιο συνέβη και σε άλλα Ειρηνοδικεία.
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας  , αλλά και τις άλλες συλλογικότητες να συμμετάσχουν  στην αποτροπή και του επόμενο πλειστηριασμού  που ‘’φιλοδοξεί’’ να  γίνει στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη της 27  Ιουλίου 2016 και σε όλους τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς κάθε Τετάρτη  ώρα 16:00  Η Ουτοπία θα σας ενημερώνει εγκαίρως για κάθε «μαύρη» Τετάρτη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποτρέψατε τον πλειστηριασμό ακινήτων στον Παρνασσό , ιδιοκτησίας κάποιου πλουσίου , ενδεχομένως άθελά σας. Αν αυτός ο ιδιοκτήτης πήρε τα ωραία δάνειά του και έκτισε βιλίτσες στον Παρνασσό , τις νοίκιασε και εισέπραττε και τα μισθώματα και απ την άλλη είχε ξεχάσει την πόρτα της τράπεζας αναρωτήθηκε κανείς ;
Την επόμενη φορά να ρωτήσουμε έγκαιρα τον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εκπλειστηριάσματος.


είμαι μαζί σας εκεί που υπάρχει ανάγκη

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σ΄ αυτούς τους απερίγραπτους τύπους να παρεμβαίνουν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας και να σταματούν με το έτσι θέλω τους πλειστηριασμούς πανάκριβων μάλιστα ακινήτων στο πολυτελέστερο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας.- Εάν ήμασταν σοβαρό κράτος έπρεπε να είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Αρκετά ανεχθήκαμε τις ασήμαντες μειοψηφίες των αναρχοπαλαβών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν επρόκειτο για πολυτελείς βίλες στον Παρνασσό, αυτά είναι δικαιολογίες για "ωραιοποίηση- απενοχοποίηση" της διαδικασίας εκποίησης... Όσον αφορά εσένα ανώνυμε των 12:56 απερίγραπτος είσαι και φαίνεσαι που ανέχεσαι τις εκτροπές των νόμων από το Σύνταγμα χάριν των μνημονίων και θες στη φυλακή τους αναρχοπαλαβούς αλλά κάνεις την πάπια για την ατιμωρησία των μεγαλοκαρχαριών-ληστών οφειλετών του Δημοσίου και των Τραπεζών! Αν ήμασταν σοβαρό κράτος πρώτα έπρεπε να είναι φυλακή κάτι Μαρινάκηδες, Μπόμπολες, Ψυχάρηδες, Σάρλες και λοιποί τοιούτοι ή μήπως αυτοί, κατ' εσένα, πρέπει να είναι στο απυρόβλητο; Πες μας τώρα πως η σπουδαία δικαστική απόφαση για τους τόνους της ηρωίνης που ταξίδευε μόνη της αποτελεί τιμή για τη Δικαιοσύνη!!!

Ανώνυμος είπε...

γεια σας ρε αναρχοπαλαβοι μεχρι να έρθει η ώρα του δικού μας σπιτιού και να γίνεται οι σωτήρες. 12:27, όταν θα έρεθι η ώρα του δικού σου σπιτιού, να μας ειδοποιήσεις νωρίτερα ότι δεν θές βοήθεια. μην ερθουμε τσαμπα και μας λες επιτοπου να φύγουμε επειδή έτσι λέει η πολιτεία και η δικαιοσυνη. αναρχοπαλαβοι ξανασκεφτείτε το. παρεμβαση μοπνο μεταμ απο γραπτη αιτηση γιατι θα βρεθουμε και κατηγορουμενοι απο τον ιδιοκτήτη στο τελος.

Ανώνυμος είπε...

12:27 Μαζί σου ογκόλιθε- στυλοβάτη της νομιμότητας σε μιά χώρα που έχει καταλυθεί το Σύνταγμα . Για πες μας και για τα δάνεια του κόμματός σου που μας έχει καταστρέψει τίποτα ή για τον Σάλλα αν γνωρίζεις. Άντε να τους συλλάβουν να γελάσει και λίγο το χειλάκι σου.

Ανώνυμος είπε...

Τα απολογητικά σχόλια όσων συμμετείχαν στο αναρχικό πανηγυράκι τους εκθέτει περισσότερο κι επιβεβαιώνει την άποψη ότι πρέπει να μπει τέλος σε αυτές τις ανοησίες των αυτόκλητων υπερασπιστών της περιουσίας άγνωστων σ΄ εμάς πολιτών, που μπορεί να διαθέτουν περιουσία εκατομμυρίων και αρνούνται να πληρώσουν, ελπίζοντας ότι οι αναρχοπαλαβοί, που πάντα παίζουν εσκεμμένα ή από άγνοια το παιχνίδι της καθεστηκυίας τάξης, θα τους σώσουν. Παρεμπόδισαν παράνομα τον πλειστηριασμό χωρίς ούτε οι ίδιοι να γνωρίζουν, τι ακριβώς προστάτευαν. Μόνο για να βγάλουν ανακοινώσεις "δημοκρατικής ευαισθησίας".

Ανώνυμος είπε...

Εσύ των 8:48 μάλλον είσαι τόσο κολλημένος που αγνοείς στοιχειωδώς την κατανόηση των σχολίων των "απολογούμενων"....μάλλον εσύ εκτίθεσαι ως τυφλός τα τ' ώτα τον τε νουν, τσιράκι της καθεστηκυίας τάξης! Το τι έγινε εκεί σου το μετέφεραν τα κοράκια κι εσένα σε βολεύει να τα πιστεύεις, αυτόκλητο δεκανίκι της διάλυσης....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει τρικυμία εν κρανίω και προβοκατόρικος ρόλος. Πως θα μπει τέλος αν παίζουν το παιχνίδι της καθεστηκυϊας τάξης? Αν είχαν παρεμποδίσει πλειστηριασμό κατοικιάς ανέργου θα τους υποστήριζες? Γιατί δεν απαντάς σε αυτά που σου λένε και γράφουν στο Δελτίο? Πιστεύεις ότι όλα αυτά που τραβάει ο Έλληνας σήμερα είναι νόμιμα? Θεωρείς ότι εσύ δεν είσαι παλαβός? Θεωρείς ότι δεν εξήγησαν επαρκώς το γιατί πήγαν? Αυτό το αναρχοπαλαβοί που το βρήκες και το τσαμπουνάς? Εσύ πως αυτοπροσδιορίζεσαι? Γιατί θες να σταματήσουν αφού πλησιάζει και η ώρα γνωστών σε εσένα πολιτών και φτωχότερων? Για το κόμμα σου γιατί δε λες τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

http://apneagr.blogspot.com/2015/06/blog-post.html